-
Kolczykowanie
Hejka.
Mam pytanie o wasze doswiadczenia zwiazane z kolczykowaniem. Sam chciałbym zrobić sobie kolczyk w języku i można powiedziec ze nie mam prawie zadnych przeszkod poza.. rodzicami:/ Moze ktos zna jakis sposob zeby przekonac "starych" zeby moc sobie zrobic kolczyk? Ja probowalem im mowic ze jezeli nie w jezyku to sobie w nosie zrobie :D Niestety nie dalo to nic.. Aha. Postawienie przed faktem dokonanym nic nie da :/ Predzej bede musial nowego lokum poszukac niz postawic ich przed faktem dokonanym. Kurcze. A ktos z was ma kolczyk w jezorze? Jak wrazenia? To prawda ze przy zbyt duzej sztandze sie zeby psuja (odpada szkliwo)? Slyszalem ze sa tez specjalne sztangi z jakiegos tam materialu który nie obija szkliwa. No i slyszalem ze sa różne fajne zakonczenia tych sztang, takie kulki swiecace itd. Prosze podzielcie sie doswiadczeniami i moze podsuncie jakis sposob zeby przekonac "starych" :/
Pozdrowienia
-
Re: Kolczykowanie
Aha i moze ktos wie gdzie jest jakis dobry gabinet zajmujacy sie tego typu piersingiem w Rzeszowie??
-
jeden z moich kolczyków znajduje się w jezyku,
nie słuchaj żadnych historii na temat tego czy boli,co się później z tym dzieje, że się zeby psują itp, bo to wszystko bujdy;)
tak jak mnie wczoraj nastraszyli wszyscy przed pójsciem do studia tatoo, z tego co słyszałam od "znajomych" to miał się tam dziać ze mną istny horror, a było caaałkiem lajtowo:)
nie przekonasz się jak jest póki sam nie doświadczysz, generalnie zakładają ci na początek dłuższą sztange, bo wiadomo, język puchnie, później w miarę upływu czasu zmieniasz sobie na krótsze.. oczywiście z kosztami się musisz liczyć, bo każdy krótszy kolczyk musisz sobie kupić sam;)
zęby się nie psuja, nie ma opcji, no chyba że będziesz chodził ze sztanga długości 20mm to może wtedy.. nie wiem;)
a co ko końcówek to oczywiście istnieją takie z bajerami;) kupuje się je w sklepach internetowych typu www.wildcat.pl czy www.kolczyki.pl jest tam większy wybór niż w studio i są najczęsciej ok trzech razy tańsze:)
a co do rodziców, musisz sam się zastanowić jak ich przekonać, bo to Ty znasz ich najlepiej, podpowiem ci tylko, że kolczyk w tym mijescu da radę z łatwością ukryć;)
-
Wiekszosc rzeczy napisala Ci meg11 :) Ja mam kolczyk w jezyku, to ze boli przy przekluwaniu to jedna wielka sciema. Gdy Ci koles przebija jezyk to masz ucczucie jakbys sie ugryzl. Montuje Ci dluzsza sztange. Jezyk Ci puchnie (ja mialem spuchenity przez 1 dzien), z reguly wtedy nie mozesz nic jesc. Za ok miesiac idziesz i wymieniasz sobie na krotsza sztange. Co do obijania sie szkliwa to calkiem mozliwe poniewaz jak za duzo gadasz (szczegolnie na fazie) to obijasz kolczykiem o zeby. Ja mam kolczyk ok roku i nie zauwazylem zadnych negatywnych tego skutkow. A tak pozatym laski leca na kolesi z kolczykami w jezyku ;) Mam zwykla sztange srebrna, ale musze sie rozejrzec za czyms fajniejszym. A jak masz problem ze starymi to zrob tak jak ja. apytalem sie czy moge, powiedzieli ze nie. To wyszedlem z domu i wrocilem z kolczykiem :) Pozdro
-
hej !
ja sie przebijam :D wciagajaca sprawa :))
widze ze jestes tez z Rzeszowa :) mam juz pewne doswiadczecie w przebijaniu (przebijalem jezyki , brwi , nos/platek , nos/przegrode no i oczywiscie uszy - sterylnosc 100% ) jakbys chcial moge ci przebic
Pozdrawiam ! Kuba
-
hmmm ale widze ze nie masz 18 lat :(
trudno
-
oj wciągająca jak nie wiem;)
-
Meg11 mam do ciebie pytanie jaki tatuaż i jesli mozna wiedziec gdzie sobie robiłas?
Moja koleżanka zrobiła sobie w jęzorze i jej starzy nic o tym nie wiedzieli ale po tygodniu im powiedziała:]
-
-
imo kolczyk w brwi wygląda naprawdę fajnie (najlepiej z większości miejsc niekonwencjonalnych ;)) A w języku ma moja siostrzyczka i tego naprawde nie widac tak bardzo - staruszkowie zoorientowali się dopiero po paru dniach ;]
-
Skoro mamy tutaj tylu "specjalistów"od przekłówania różnych częsci ciała to odpowiedzcie mi czy to prawda że jest mozliwosc jak sie przbija małżowine uszną to dostać jakiegoś skurczu na twarzy na zawszwe? Słyszałem takie cos od mojej koleżanki.
-
nigdy czegos takiego nie słyszałem i nie wiedziałem a znam setki ludzi którzy mają przekutą małrzowine sam miałem przekłutą z10razy
-
kurcze. xKubax A co to ma za znaczenie ze nie jestem pelnoletni? Nie powiecie mi chyba ze niepelnoletni nie moze sobie zrobic kolczyka w jezyku?!? Kurcze. Nom moi starsi by sie zorientowali jezeli bym sobie kolczyk zrobil. Na 100%. Jeszcze jak by zauwazyli ze nic nie jem to juz wogole:/ Kurcze a tak bym bardzo chciał miec kolczyk w jezorze :/ Probowałem im nawet powiedziec ze jak nie w jezyku to sobie kolko w wardze zrobie! Nom ale nic z tego. A Ile kosztuje zabieg przebicia? Chodzi mi o Rzeszów :D (pozdro dla xKubax ) ^^
-
studio tatuazy i piercingu w Rzeszowie "Rajski Ptak" - 120zl
ale mowie ci - Wiesiek ci nie przebije - musisz miec ukonczone 18 lat
(jezli twoji rodzice maja do tego negatywny stosunek to niechce zeby mnie potem scigali- studio moze miec probelmy)
co do tego czy mozna dostac pralizu twarzy - KOMPLETNA BZDURA
co do pytania ktore mijesce najbardziej boli :
to kwestia idywidualna , mnie najbardziej bolala przegroda nosowa - ale bol przy body piercing'u nalezy do tych przyjemnych ! nigdy znieczulenia !!!!
Pozdrawiam ! Kuba
-
co do cen to moge ci powiedziec ze we wro ceny wachają sie od 80zł do 140zł w studiach a jesli masz kontakty to są perserzy który przekówają za 30/40zł no ale to wrocław :-)
Ps. xkubax te iksy znaczą to co ja mysle?? ;-P
-
nie wiem co mam na mysli :P
jak dla mnie nic nie znacza :D hehehehe jak i pije wszstko :D
Pozdrawiam !
-
eee szkoda juz myslałem ze nie jestem sam na tym forum :-p
ale HARD CORE to HRAD CORE :-P
-
-
wole GRIND CORE :)))
Pozdrawiam ! Kuba
-
o jaaaaaaaaaaaaaa...czy naprawde laski na to lecą???
-
-
trzeba sobie tylko zadać pytanie 'jakie dziewczyny':)
nie każda będzie chciała takiego kolesia, tak samo jak nie każdy faceet może chcieć tak ozdobioną laskę;)
choć ja się jeszcze nie spotkałam z negatywnym reakcjami:P
-
o jakie ciwieki ci chodzi ???
bo ja niewiem a tego programu nie kojarze
-
Cyclosternum to ten:
http://img181.exs.cx/img181/4344/jpg11072ih.jpgThanks to ImageShack for Free Image Hosting
Naprawde nie oglądałes tego programu??:>
-
no to koles ma normalne kolczyki 3 kolo siebie jakis rok temu była moda na cos takiego to są 3 odzielne kolczyki :-)
nie nigdy nie odlądałem bo nie mam kablówki a jak mam dostep do kabla to oglądam animal planet albo inne takie
-
a tak sobie nie myślicie czasem: jakie to dno?
-
nie to są koncówki takie a przekówa sie igłami (takimi co sie krew pobiera) lub węflonam (co do kroplówek) muszą niec dziure by kolczyk tam wlazł
-
koles ma zapewne taki kolczyk (w załączniku)
-
nic specjalnego ... sam mam nakretke na mojego labreta w wardze ... szpic dlugosci 2,5cm :D
Pozdrawiam ! Kuba
-
Cyclosternum to jest ten kolczyk:] Mi sie osobiścioe podoba a jak wam??
-
ja tam wole czarne i kulki.storzki mi sie nie podobają jakies takie za długie
ps. dzis zrobiłem se kolca na łapie
zaraz przy nadgarstku pokazał bym foto ale nie mam cyfraka :-(
-
wlasnie sam mam ochote na to miejsce :D
ptfe'm przebijales ?! jka dlugi kolec ? banan ?!
podobno ciezkie do wygojenia (tak jak kark) wiec nie wiem czy mam ochote sie z tym bawic
Pozdrawiam ! Kuba
-
Dlaczego uwazasz ze to dno?? I co masz na mysli??
-
no nie wiele mam na myśli, poprostu nie lubie szpanu i takie osoby działają odpychająco. coś jak życie odarte z wartości:/ ale mam pewne obawy: czy jak założe kolczyki to "laski bedą na mnie lecieć" ? troche sie boje wyjść z domu... pomocy!!! :D :D :D
-
mam zwykły kolczyk ze stali chirurgicznej (kolczyk jak do brwi )
słyszałem ze goji sie chu... ale nie powiem jak bo przebiłem ze se wczoraj narazie jest czerwone :-p
-
kur.... zle se łape przekółem i musiałem sciągnąc :-(
i znów bedzie szukanie igieł po aptekach
-
Eeee tam masochizm:P Mój kumpel na lekcji sobie przebija uszy zwykłymi igłami:D Raz sobie przebił nawet agrafka:D
Cyclosternum a co sie dokładnie stało że musisz wyjmować??
-
-
ja nie mam tego problemu :D kolo mnie jest hurtownia z art.medycznymi i wenflonow i iniekcyjnych mam do wyboru do koloru :D
ps. wlasnie - co poszlo nie tak ze musiales wyjac ?!
Pozdrawiam ! Kuba
-
zrobiøem za duæe odstépy i miaøem z kródki kloczyk gdyby mi spuchøo jeszcze bardziej to by byø problem ale jak wróce to se zrobie jeszcze raz :-)(jestem w Holandi)
ps. tobie to dobrze ja byøem w 20 aptekach i znalazøem wenflon 1,7mm i byø jeszcze zamaøy :-(