Witam pięknie:)
Mozecie polecic mi zespoły podobne do Frontside mające polski wokal?
Wypisujcie wszystkie które znacie oprócz Kata.
Znacie moze zespoły o podobnym brzmieniu so System Of A Down?
Wersja do druku
Witam pięknie:)
Mozecie polecic mi zespoły podobne do Frontside mające polski wokal?
Wypisujcie wszystkie które znacie oprócz Kata.
Znacie moze zespoły o podobnym brzmieniu so System Of A Down?
Polecam zespol "Coma"- swietnie graja.
skończ z tym witam pieknie bo juz niemoge... w rzeczywistosci też każdemu mówisz witam cie pieknie?
Coma "troszke" inaczej graja niz Frontside :>
Ale to tez metal- tylko inny rodzaj.
A Frontide nie slyszalem- wiec nie wiem, jak graja.
No moze zeczywiscie skoncze z tym "Witam pieknie:)"
Co do tej Comy to jakos mi zupełnie nie podchodzi... nawet nienazwał bym tego metalem.....
Frontside ma zupełnie inne brzmienie.
PS. Hari słuchasz Frontside?
IMHO frontside to oszłomy , mają teksty jak 13 letni szatańisci ze pozal sie boze , dla mnie kompletny kicz...growl jak zepsuty kombajn
Mała poprawka nie porównywać ich z szatanistami.
Rozmawiałem na zywca z Demonem który powiedział mi ze za słowem szatan rozumie zło które otacza nas wszystkich...morderstwa niewinych ludzi itp....
Frontside jest super...szczególnie kawałki: Bóg stworzył szatana, Naszym przeznaczeniem jest płonąć oraz Syndrom mesjasza.
Nie sa to oszołomy pokroju Behemonth(jak dla mnie rzeznia na koncercie...Wokal calkowicie zagłuszony rąbaniną na gitarze.... w połowie ich wystepu poprostu wyszłem z koncertu.....)
IMHO pokaż mi drugi równie dobry polski zespół majacy polski wokal.
Z Polskiej sceny metalowej zespoly warte zauwazenia to:
-Vader
-Hunter
-Acid Drinkers
-Kat
-Hedfirst
Kiedys Sweet Noise ale teraz to juz lipa
Pewnie jeszcze o kims zapomnialem :)
Witam pięknie
i jeszcze Metallica hahahahahaahha
same tytuły i przeorginalna ksywa tego"demona" oraz jego filozoficzne spostrzeżenia na temat słowa szatan , behemoth to co robił kiedys to było mistrzostwo , teksty mają super , fajna symbolike, wszak nergal studiował historie jak szatan pił wino co teraz wychodzi i behemoth nie nazywa swoich kawałków "syndrom mesjasza" "chcemy płonac " chcemu kupe naszego pana " itp..., a co do koncertów to na koncertach powinna byc rzeżnia.....jeżeli jej niema to koncert nic nie wart (cokolwiek pod słowem rzeżnia rozumiesz)
hyyyyy nie słucham metalu ale moze wyrzej wspomniany Acid Drinkers
albo kat :-p
Oczywiscie powina byc zeznia ale do pewnych granic... a nie bezsensowne napierd*** które praktycznie zagłusza cały wokal....
holly death..... zna ktos????:P
Nazar ja nie:]
Wiesz death i black to nie jest ten typ muzy w której słucha się tekstu. Jak chcesz posłuchać wokalu to zapuść sobie LP lub podobne gówno.
na większosć koncertów idzie sie zeby sie dobrze bawic a nie żeby słuchać wokal
A wogóle ja obecnie za najlepsze kapele uważam Vader a potem Behemoth. SN cenię za KONIEC WIEKU i po części ACID DRINKERS. HUNTER dla mnie za lekki.
I wyobraż sobie ze sie na tyle dobrze bawiłem ze metale mnie wyrzucili do góry i nosili na rękach po całej hali na koncercie:P
Vader spoko... Behemonth jakos zabardzo mi nie przypadł do gustu....
Vader - Cold Demons... to wgniata w ziemie. W ogole Wiadra graja nawet ladnie :)
A od Behemotha mi tu wara :> Moze teraz jego urok troche zbladl, ale ten zespol zrobil naprawde wiele dla polskiej sceny pagan :> "Stare dęby potuliły grzbiety swe w pokłonach, piorunowy święty ogień kończy taniec. Pląsy milkną, strzygi chylą łby ku niebu, czekające nagie wilcy".
Zreszta Behemoth nawet jako death jest dosc dobry.
Dlatego lubie Bohomonta za klimat, jaki serwuja nam jego muzycy. Zreszta jak juz wspomniano, sam Nergal to nieglupi czlowiek i wie, o czym spiewa.
Ps. .... nie jestem milosnikiem latania po scenie z okrzykiem Ave Satan... Wole cos konstruktywnego.
He, he... widzę, że kolejny "rozwijający się" temat :D
Atrax, daj linki do tych poprzednich, bo tam nieźle się wszystko "rozpisało" (moje preferencje muzyczne również).
Nie wiem czy ktoś wspominał we wszystkich dyskusjach o zespole Type o'negative.
Wspaniała, nastawiająca pozytywnie do życia muzyka, zwłaszcza płytka "World coming down".
PS. Masz może mp3 "Chapel of ghouls" Morbid Angel z albumu "Altar of madness"?
Vader, Hunter, Dies Ieor Niektóre kawałki ONA.
Ale w polsce nie ma za bardzo zespołów które coś sobą prezentują (oprócz wyżej wymienionych i ewentualnie Behemoth). Moim zdaniem Sepultura, Soulfly wymiatają, a z lajtowszych to Guano Apes, Godsmack!
Dark - Akurat ten kawalek mam :) Dosc dobry. Ogolnie Morbid Angel slucham tak o (ale przyznam, ze maja dosc fajna tematyke).
He, he uśmiechnąłbym się do Ciebie o niego :D
darkraptor@poczta.onet.pl
W razie czego w zamian dam coś ze swojej dyskografii, szczegóły na priv ;-)
Ja ostanio się rozsmakowałem w Burzum, Satyricon i Sapultura. Bo mi kolega nagrał CZARNĄ MUZE... :) Polecam zwłaszcza to pierwsze i piosenki Dunkeheit i Jesus Tod
Dark - sie robi :)
Tyler - nom, Burzum ma w sobie cos tak osobliwego, ze chyba nie ma zespolu, ktory gralby "tak" jak oni.
Z polskich Vader, KAT, szczegolnie ten drugi, a z zagranicznych Children of Bodom, Icead Earth i cos z klimatu power - heavy Gamma Ray, Stratovarius czy Iron'si. Type O negative ?? jak dla mnie flaki z olejem, klimatyczny to jest Moonspell :]
"oni" :P
Dzięki!!! Wysłałem Ci maila.
"oni" ^^
Hahah... tez to wlasnie zauwazylem.
No chyba, ze ktos sklonowal Vikernesa ;]
Nie ma sprawy Dark, jeszcze nie doszlo, ale pewnie dojdzie niedlugo.
Frontside znam, ale nie slucham. Nie gustuje za bardzo w death. Wole bardziej melodyjne nurty...
panowie posłuchajcie Bal Sagoth
Przeciez sluchamy :>
hehe spoko Hari - daje przykład ale normalnie ta muza mnie rozpierdziela jak wiele innych których tu nie wymienie bo po co sie powtarzać...
O Bal Sagoth nawet nie wspominam, bo nie wyobrazam sobie, ze ktos moze tego nie sluchac :)
A co powiecie o Apocaliptyca??
grali na rammsteinie Somewhere around nothing poprostu jest miodzio , bardzo fajne melodyjne , na zywo wypada znacznie lepiej !! jestem na TAK ;]
No dokładnie sa bardzo melodyjni.
Ja akórat mam kawałek Apocaliptyca - Hyperventilation.
mozna by było jeszcze dodac jak ktoś lubi klimaty pirackie - Running Wild
ApocalyptycA- posluchaj spox zespol