-
Drastyczne.
Zastanawialem sie gdzie to zamiescic..... postanowilem tutaj.
Ostrzegam ze film jest tragiczny. Nie polecam go osoba wrazliwym ani dzieciom. Mna strasznie wstrzasnol... :-(
Film jest o zabijaniu zwierzat dla ich futer.
http://www.abfang.us:80/files/furcruel.wmv
-
Re: Drastyczne.
Mna tak samo... ja nie wiem co bym zrobił z takimi ludzmi!:[ najlepiej to ich na żywca obedzreć ze skóry i niech poczuja jak to jest!!! Ja nie wiem z kąd tacy ludzie sie biora!!:[;( Obejrzałem 30 sek i wyłaczyłem...
Biedne zwierzaki:(;(
-
za pierwszym razem obejrzalem 53 s.
za drugim troszke ponad 2 min.
za piatym razem obejrzalem calosc...i teraz zaluje...
-
ehhh najgorsze ze nie zabijaja zwierzat odrazu...
-
powiem tyle:strona mi sie nie wyświetla,ale i tak wiem co bym TAKIM ludziom zrobił...
-
mi tez sie stronkla nie wyswietla ale napewno film widziałem i takie filmy juz mnie zabardzo nieruszają w sesie ze moge to oglądac ale bardzo szkoda mi tych zwierzaków cierpią w imie jakies paniusi co chce miec futro a takich kolesi to za jaja powiesic to mało
ps.więcej nic nie bede pisac bo zaczne bluzgac a nie chgce dostac bana
-
pozabijalbym ich, kurcze one jeszcze zyly :(
-
dl asprostowania, bo troche zle to wyszlo, pozabijalbym tych ludzi ;)
-
Z góry przepraszam za brzydkie wyrazy!!! ***** jestem w szoku, poprostu zaraz sie rozpłacze jest mi tak przykro z powodu tych biednych stworzeń, i do tego one jeszce żyły obdarte z tej skóry, do jasnej cholery jakbym ***** dorwał takiego huja to bym mu chyba łep urwał przy samej dupie, przeciez to jest skandaliczne czy oni nie maja serca. Ale jestem wpieniony, ze tez takie ***** jennifer lopez i inne paniusie muszą chodzić w takich futrach jakby se ***** w sztucznych nie mogły. NALEŻY COŚ Z TYM ZROBIĆ PRZECIEZ TAKIE COŚ NIE POWINNO MIEC MIEJSCA!!!!
Jeszcze raz przepraszam za wyrazy, mozecie mi nawet za to dac bana, ale inaczej swoich uczuć nie umialem wyrazic, chce mi sie płakać.
-
Właśnie sciąga mi się ten film. Najsmutniejsze jest to że, Kanada pozwoliła na zabijanie fok. Sezon na foki zaczyna się gdy lody topnieją (jakiś czas temu) Od początku sezonu ginęło około 15 tys fok na godzinę. Jest to straszne, foki giną od kija a jak przeżyjąto na żywca jest sciągana z nich skótra :/ Kanada twierdzi, że jest to konieczne, bo ich liczba wzrosła kilkakrotnie i z oceanu znikają dorsze. Twierdzą, że teraz foki są zabijane humanitarnie, głównie będzie się do nich strzelać. Zezwolono na zabicie miliona fok w ciągu trzech lat. Jest to bardzo smutne :/ Sam miałem kiedyś kontakt z foką i uważam je za bardzo bystre i ciekawe zwierzęta. Zabijanie ich mnie przeraża....
-
Własnie dlatego załuje ze jestem człowiekiem....
ten film jest masakryczny zwierzęta na kupie juz obdarte ze skóry leże i czekają na śmierć i to szybką tylko powolną i bolesną...
-
Czy jest jakiś sposób aby to powstrzymać ?? Może zrobili byśmy jakąś akcje, uświadamiania głupich kobiet że naturalne futra są złe !!
-
hehe tak... po oglądnięciu filmu wyzwala się chęć ratowania świata... Nic nie zrobisz...
-
ludzi ktorzy chcieli by to zmienic jest wiele ale to nic nie da.... te zwierzeta beda zawsze zabijane i nic na to nie poradzimy.
ale wiem jedno....ze jakby taka "futrzana paniusia" zobaczyla ten film to odechcialo by sie jej futer raz na zawsze.
-
eeee...myślałem, że zwierzaki najpierw się zabija...
tak czy siak zaczynam rozumieć obrońców zwierząt futerkowych.
-
Te kobiety, które noszą futra są za głupie, żeby zrozumieć co tym wyrządzają. A ja tego pana zasztyletowałbym jego własnym nożem.
-
Ale nie, wpadłem na lepszy pomysł. Walnąłbym go 2 razy bejem w łeb tak żeby żył, a potem obdarłbym go na żywca ze skóry.
-
I polal spirytusem...
Mysle, ze taki film powinno puscic sie w jakiejs duzej telewizji podczas najwiekszej ogladalnosci.
Moze by to niektore suki za serce zlapalo. Jak to juz powiedziano: "odzywa sie nagle chec ratowania swiata".
-
Atrax lepiej solą posypac ...
-
Zgadzam sie z wami, zapomnieliście jeszce dodać zeby tym kolesiom tak samo odrąbać kończyny, tak jak oni to robili tym biednym zwierzetom, ja to bym ich jeszce do mrowiska wrzucił. I śmiał sie z nich i pluł im w twarz. Takie moje zdanie, jutro ide babci naftykać za to ze ma futro z nutrii a jak mnie odwiedzi to pokaze jej ten film ( wkręce jej jakis kit ze to komunia święta Ridża i Bruk z Mody na sukces, napewno da sie na to nabrać)
-
-
problem zabijania dla futer już dziś na szczęście nie jest zbyt duży. Raz że futra są na całe szczęście drogie, dwa że są mało popularne wśród przeciętnych kobiet, a trzy, że coraz więcej babeczek rezygnuje z nich ze względów właśnie ekologicznych. Na szczęście istnieją też chyba miejsca w których zwierzęta ubija iśe humanitarnie, ale samo to jak są one trzymane jest już przerażające :/
-
Obejżałem troszke fragmentów tego filmiku przed wyłączeniem.Ktoś powiedział:,,Wszystko co ludzkie nie jest mi obce''.W takich chwilach jak te po obejżeniu filmu czuje,że albo ja niejestem człowiekiem,albo reszta świata z małymi wyjątkami:(
-
Ci co twierdzą że rezygnują z naturalnych futer z pobudek ekologicznych nie wiedzą co mówią.
-
to ja chyba nie bede tego ogladal bo od samego czytania zaczynam sie denerwowac
-
a wiecie co ja zrobilem? jak nigdy to po prostu sie rozplakalem
-
Moglem tego nie ogladac....
-
Ja tego nawet nie ogladalem.
Boje sie, ze gdybym to obejrzal, to zaczalbym sie glupio zachocywac... rzucilbym sie z kamieniami na stare baby w futrach i skonczyloby sie na komisariacie. No moze bez przesady, ale na pewno zaczalbym przeklinac sam w pokoju bez celu :]
Wiec jak tego nie obejrze, to bedzie dla mnie zdrowiej.
W kwestii globalnej problem nie jest az tak duzy, bo ludzkosc boryka sie teraz z o wiele wiekszymi katastrofami ekologicznymi, jednak przyklady obdzierania zywcem zwierzat, ktore rowniez czuja bol (o czym wie czlowiek), stawia nas w hierarchii na bardzo prymitywnym miejscu...
Takie filmy powinne byc emitowane w duzych stacjach i to nie o 00.00.
Ale znajac zycie, to mozemy sobie jedynie poplakac lub popisac jakies tam petycje... lub ewentualnie zwalczac indywidualne przypadki.
Mi akurat nie jest wstyd za to, ze jestem czlowiekiem, ale jak widze kanalie, ktore znecaja sie nad zwierzetami dla samej tylko zabawy, to jestem za wprowadzeniem kontroli genetycznej plodow.... w teoretycznie cywilizowanym spoleczenstwie takie cos nie moze miec miejsca. Ale dopoki prawo bedzie wyrozumiale, dopoty ci mordercy beda mieli w d*(upie) nasze zale.
Co tu duzo gadac...morderstwo na zwierzeciu w celach rekreacyjnych nie budzi bynajmniej sprzeciwu tych, od ktorych wiele zalezy, np. pewnych bladych kacapow, ktorzy przesiadujac w drewnianych salach przesciguja sie w napychania tlustych dup banknotami, zamiast zajac sie czyms pozytecznym.
Jestesmy bezsilni... ...swoja droga, pierwszy raz w zyciu popieram idee lancuszka, ktory powinno sie przekazac jak najwiekszej ilosci osob.
-
BZYK po części masz racje. To fakt, że produkty naturalne są bardziej przyjazne dla środowiska, ale mówiąc o pobudkach ekologicznych mam na myśli także ochronę fauny, a nie tylko samego biotopu. Zresztą nie sądze, aby akurat sztuczne futra stanowiły jakiś większy problem - raz, że nie ma ich dużo, dwa, że wyrzuca się jeszcze mniej.
-
obejżałem 10s i wyłączyłem :((((( biedne zwierzęta.
-
nie będę się wstydził... jak pooglądałem ten film (nawet nie cały) to łzy mi pociekły! JAkbym dorwał tego jebanego gnoja to bym go ***** na lewą strone wywrócił!
-
Prosiłbym zachować kulture, owaszem jest to tragiczne, ale nie wyżywajmy sie na forum przeklinając.