juz po tescie....
:(:(:(:(
nie było jeszcze tak trudnego testu jak w tym roku...:( wszyscy moi znajomi sa załamani...:(
Wersja do druku
juz po tescie....
:(:(:(:(
nie było jeszcze tak trudnego testu jak w tym roku...:( wszyscy moi znajomi sa załamani...:(
Witam
Mi test sprawił duże trudności i jak będe mieć 20 punktów to się będe cieszył . Próbny był łatwiejszy...
Dużo wam fizy dali??Zwykle te próbne były łatwiejsze więc to co mówicie mnie z lekko dziw chyba se z ciekawości przejże ten test.
nir bylo duzo fizyki.Było duzo zadań łączonych, ale chyba najwiecej chemii było;/
Przeglądałem testy z poprzednich lat i ten był zdecydowanie najtrudniejszy...
www.gazeta.pl pytania/odpowiedzi
z moich obliczen mam 35-36/50
jak na ten test to moim zdaniem dobry wynik...
gdzie w necie można test zobaczyć bo wierzyć mi się nie chce...
Co roku wszyscy tak gadaja... za czasow kiedy ja zdawalem tez tak mowili (2 lata temu). Wszystkie testy gimnazjalne to latwizna... Na mature dopiero zaczyna sie rycie.
Ja nie wiem jak to będzie (nienawidze matmy,fizy itp) ale wydaje mi się że test był łatwy :), strasznie zakręcony, nie obyło się od głupich błędów niestety.. liczę na 25-35 punktów :]
Marian równie dobrze koleś na 2 roku studiów powie Ci ze matura to banał itp
nie lubie wypowiedzi tego typu....
w sumie to ostatnie otwarte zadanie za 5 pkt było moim zdaniem najłatwiejsze
Tyle ciapek ze na testy gimnazjalne nie trzeba sie uczyc bo to tylko sprawdzenie z wiedzy ogolnej a na maturce dostaniesz taka ocene na jaka sie nauczysz. Prawda jest taka ze na koniec gimnazjum trzeba tylko pokonac stres i byc dobrej mysli i bron Boze sie nie uczyc :) Ja tak zrobilem i mialem 87pkt.
Marian ma racje, ze sie do tych egzaminow specjalnie nie trzeba uczyc. Wlasciwie te testy to chyba najwieksza nerwowa w zyciu, bo od tego zalezy, czy dostaniesz sie do zawodowki, czy do liceum. A matura... no fakt, jest troche rycia, ale nikt przynajmniej nie bedzie Ci kazal ryc tych wszystkich debilizmow, ktore Ci nie sa potrzebne.
kurde po 5pytaniach sie zalamalem hehe. ten test wymagal zdecydowanie wiedzy ktorej nie posiadam ;p wiec licze na przynajmniej 20punktow.
hehe jak ja pisałem ten test(2lata temu) to luz totalny w sumie miałem to w... czy bede miał 20 czy 50 pkt. wiem ze to głupie podejscie ale byłem na ten test całkowicie wyluzowany i dostałem 26/27 cos kolo tego z przyrodniczego banał jak dlamnie co do matury to sie strasznie boje i nie wiem czy zdam mature ale naszczescie mam jeszcze troche czasu i miedzy czasie moze sie nan ią przygotuje ;)
No dobra.... przejrzalem ten Wasz test przyrodniczy.
W sumie mieliscie troche bardziej przechlapane, bo nasz byl latwiejszy :D. Hehe goscie nie maja co robic, tylko sobie szukaja kwadratowych jaj. ;) I wam ulozyli zestawik ;]
Powiem Wam tak... podejrzewam, ze gdybym w tym momencie konczyl gimnazjum i nie mial przerobionych tych 500 obowiazkowych zadan z dynamiki, ktorymi nas katowala nauczycielka na fakultecie, to niektorych wzorow bym nie znal, bo... nawet bym sie ich nie uczyl. Tym nie mniej, wiekszosc zadan obliczeniowych mozna bylo zrobic bez specjalnych wzorow. I mowi to Wam Atrax - antytalencie scislowe.
Ogolnie nie bylo az tak masakrycznie trudne, ale mogli Wam dac mniej chamskie. Niektore pytania mnie rozwalily.
Chociaz jak tak patrze na fizyke.. to w sumie dalo sie to zrobic bez specjalnego kombinatorstwa. To zadanie ze spadaniem bylo dosc latwe.
No ale to zrozumiale, ze stres, nerwy, itd.
No i czas...
dzisiejszy egzamin byl trucny jak cholera w porownaniu z tymi co robilismy na roznychy kolkach itd. mysle ze gora bede mial 32-33 ptk :(( a liczylem na wiecej. i chyba pojde do ZSZ a nie do liceum hehe:)
banał... pójdzieta do szkół wyższych to w ciągu roku nauczycie się 2 razy więcej niz przez 9 lat w podstawówce i gomnazjum :) o ile pójdziecie do dobrej szkoły a nie zawodówy :] ja tęsknie za gimnazjum... nic sie nierobiła a średnia 4,0... teraz kuje sie jak nigdy a średnia ledwo ponad 2,5...
Ja jak pisalem kilka lat temu :P to mialem 23 :D
Ja jak pisalem kilka lat temu :P to mialem 27 :D
Zeby nie bylo ze sciemniam, to potwierdzam ze mialem 27, bo w pierwszym poscie mi sie pomylilo :)
Dużo geografi (miałem 2) i dużo chemii (miałem 3 w gim). Tak więc raczej by mi poszedł dużo gorzej niż rok temu. a rok temu miałem 41pkt. z mat, a z him 39pkt.
A gdzie moge znaleźć w necie te egzaminy bo zapomniałem kupic gazetke z egzaminami
Ma ktos do tego odpowiedzi, bo chcialbym sprawdzic czy mam 50 czy tylko 49..?;) Te testy sa o tyle dobre, ze wymagają tylko minimalnej wiedzy (wiekszosc teorii jest podana przed trescia zadania), a reszta to myslenie.
Jaki wynik miales?
koszty instalacji zwróca sie po 8 miesiącach
<ok> ;)
matura kolego to sciema niema...takie korkociagi przechodza teraz ze hoho,wiec nie ma co.
A w ogole to prawda jest taka,ze kazdy egzamin w swoim czasie jest wydarzeniem najwiekszego kalibru. Gdzie ja bym teraz trzepal portkami przed egzaminem na studiach.
A jedyny egzamin,ktory tak naprawde stresuje wszystkicgh bez wyjatku-jest egzamin na wybrane i wymarzone studia,bo to decyduje o tym jakie zycie bedziesz mial.
Goblin - ja nie tesknie za gimnazjum :D Teraz prawie nie robie nic, tylko ucze sie 3-4 przedmiotow. ;] Jest mi jakos dziwnie lzej, niz w gim.
dokładnie w liceum wybierasz przedmioty których chcesz sie uczyc, chodzisz regularnie na fakultety z tych przedmiotów to reszty jest luz i patrzą z przymróżenieem oka , przynajmniej u mnie w szkole tak to wygląda.
Mi chodzi o moje technikum gdzie mam 15 przedmiotów i ryć trzeba z wszystkich bo połowa to przedmioty zawodowe :)
Obywatel Snejk nie wiem czy wiesz ale w tej chwili to wlasnie matura zastepuje wiekszosc egzaminow i to wlasnie od matury zalezy gdzie sie dostaniesz.
na bardziej oblegane kierunki dalej będa egzaminy
Tak. Nikt nie zrezygnuje z egzaminow na medycyne... czy prawo..