-
Jakiej muzyki sluchacie? :)
Niedawno na forum byla mala sprzeczka co do zwolenników muzyki metalowej i przeciwników.No więc chcialbym aby w tym poście każdy kto chce ( to przeciez nie jest obowiązkowe :P)) mógl napisać jakiej muzyki slucha.Jakby co mozna by bylo stworzyć statystyke np. ktora subkultura jest najbardziej "rozwinieta" terrarystycznie :) Ja osobiście opowiadam sie za pop ( ale nie jakaś J.Lo ani Britney),klasyczna ( ze wzgledu na szkole ) i CZASAMI hip-hop ( ale za to nieznosze spodni typu " nie zdążyłęm do ubikacji" :)) Pozdro i wypowiadajcie się :))) ...
-
Re: Jakiej muzyki sluchacie? :)
Ja to przede wszystkim agro-techno (np. Stare Baby w Gumiokach - w sumie spok techno :D Wrzuce na dniach na serwer i dam link na forum :> Muzyka nie robiona dla jaj :D).
Ps. Gadalem dzisiaj z wrozka Irmina i mi powiedziala, ze jak jakis mod szybko tego topicu nie skasuje, to pojawia sie jacys U.S.T (User Specjalnej Troski), ktorzy beda porownywac znowu metal z hiphopem i jazz z bebnami afrykanskimi i bedzie kolejna dyskusja, w ktorej naspamuje sie po 130 postow o wyzszosci cebuli nad ziemniakiem. Mowila tez, ze pierwsze zdanie awantury zacznie sie od usera, ktory powie: "jak mozna sluchac takiego czegos, moje lepsze".
Jeszcze w zyciu nie widzialem topica w tym stylu....gdzie ludzie nie skoczyliby sobie do gardel. A im wieksze forum, tym wiecej krwi :>.
A moje preferencje masz w zalaczniku (wiekszosc)... + szeroko pojeta muzyka klasyczna (ostatnio na maxa slucham Alexandrova) + soundtracki z filmow + celtic + slowianski ambient ludowy + wszystko, co oryginalne i nie leci 202012x dziennie na Vivie i mtv.
-
-
-
Głównie rap ale nie polski
Wu Tang Clan
z poszczególnych członków to Ol' Dirty Bastard i RZA no i innych także.
M.O.P.
Gravediggazz ,
Afu-Ra
Busta Rhymes
Mobb Depp
Sunz of Man
House of Pain
Ostatnio polubiłem Dimmu Borgir, Sepulture , Burzum....więc dla niektórych może się wydać dziwne. ;P
-
Przedewszystkim Iron Maiden !!!!!! Metallica, Nirvana, Kreator, Dragonforce, System of a down, Korn, Manowar, Frontside, Kult... można wymieniać godzinami...
chociaż nie pogardze dobrym pop'em i techno, reege.
-
http://img115.echo.cx/img115/6905/samael26ox.jpg
Obcy nie moglem sie powstrzymac :P. Oprocz mojego naj bandu wiele,wiele innych naj bandow.Najbardziej lubie sluchac wszystkiego od tylu,bo wtedy moge posluchac przekazu od Szatana (a moze do ??:> ).Tylko ostatnio moj CD-rom sie buntuje jak krece plyta w druga strone...Generalnie sie nie myje i nosze tluste wlosy zeby byc "kul", "trendi","satan child".Jednak najbardziej lubie roznosic lupiez moshujac i zabijac rytualnie kanarki tak ajk moj guru metalowy Ozzy Osbourne.Do nie dawna myslalem ,ze Black Sabbath to hard rock,ale mnie jeden 16 latek z tego forum uswiadomil za co mu dziekuje :]Jak powiedzial Atrax,zaraz bedzie zlot tolerancyjnych U.S.T i zas bedzie draka,ale z mojej strony nie dam sie sprowokowac gimnazjalistom czy innym licealistom.Stay true i nie myjce sie !!!
Ps.Ostatnio w ogole to jestem pozer,bo sprofanowalem swoje wlosy odzywka - Atrax pozwol zmyc hanbe.Ja popelnie seppuku,a Ty zetniesz mo glowe ok ??
-
w dwuch słowach METAL i ROCK
-
ARTAX!!! ZIEMNIAK JEST WAŻNIEJSZY OD CEBULI!!!
A wracając do muzyki. Metal, rock, OST z filmów i gier, i wogóle różniastej, czasem hh ale tylko ang (jak leci w radiu). Ale 95% to jest metal.
-
Metal and Rock :) czasem ale tylko czasem jakiś hip-hop angielski bo Polskiego nie moge znieść. Np. Eminem albo 50cent ale to tak pare razy w tyg.
Lubie słuchać S.O.A.D , Korn , Marylin Manson , Iron Maiden , AC DC , The Offspring , Blink 182, Sum 41 itd. ...
-
KAT!!!!! Cannibal Corpse, Death, Marduk, Vader, Slayer, Dimmu Borgir, Sinergy, Testament, Kreator, Judas Priest, Bruce Dickinson, Iron Maiden, ACDC, Mansoinek, Kazik, Mercyful Fate, King Daimond i wielw wiele innych.... czyli ROCK METAL !!!!!!!!!
\../ o o \../
-
przeważnie ROCK, reggae ale np. dobrym [nawet polskim] hh nie pogardze... mówie tu o klasyce typu kaliber 44 paktofonika... wogule słucham wszystkiego co mi się podoba ;D
-
Rock, moge posłuchać Elvisa z przyjemnością ;). Chętnie równiez słucham dobrego popu.
-
no to się chyba wyłamie bo słucham hh i przeważnie polskiego ale nie mezo, liber, 18l, itd. bo to komercyjna popylina słucham kalibra, paktofoniki, pokahontaz, ostr, wsz, wwo, m.o.r.w.a ...
-
Blood for Blood, Godsmack, Hatebreed, In Flames (polecam), Korn, Machine Head, Metallica Moonspell, Nightwish, Rage Aganist The Machine, Rammstein, Sepultura, Coma, Slipknot, czasami soulfly, Slayer, system of a down, i jeszcze duzo kapel :D ale wymienilem najwazniejsze
-
Bruce Dickinson, Children Of Bodom, Hammerfall, Honor, Iron Maiden, Judas Priest, Metallica, Nirvana, Pantera, Rotting Christ, Sepultura, Slayer, Vader, Van Halen, Yngwie Malmsteen
(- kolejnosc alfabetyczna -)
nienawidze gotyku i nu
-
Zazwyczaj hh amerykanski niekiedy polski (żadko) no i PoP ale dobry nie typu Britney Spears,reggae,techno też w wiekszosci co mi sie podoba.
Niekiedy muzyke klasyczna typu Beethoven tak dla rozluznienia.
-
Przerozne gatunki metalu (procz nu...), rock, klasyka, chory gregorianskie (nie wiem czy to tez jest klasyka...) np. Gregorian, Era (odpreza mnie...). Czasem jakies cos innego, ale zadko.
-
ja praktycznie najbardzie gustuje się w rapie ale nie w polskim.
a przez jakies ostatnie pół roku ściągam, rocka, niektóre kawałki metalu, troche muzyki z ZX SPECTRUM, troche takiej muzyki typu, omega, budka suflera, l.amstrong itd.
ale nigdy nie będe słuchał techno, wszystko tylko nie techno i prosze teraz fanów techno zeby na mnie nie wjezdzali i nie mówili ze rap jest beznadziejny bo ja porpstu techno nie lubie i tyle.
-
No i jak ladnie sie temat rozwinal :) Chory gregoriańskie lub Chorały gregoriańskie :> To jest zasadnicza roznica,ale tak czy tak to klasyka ;) Wnioskując z odpowiedzi,widać ze najwieksza popularnością wśród terrarystów cieszy sie muzyka metalowa... nastepna "statystyka" wieczorem...
-
rock (queen rlz :) ) i czasami hip-hop'u
-
-
Choć krąg moich zainteresowań muzycznych dość szeroki, to wymienię tylko to z czym się nie rozstaję i mimo upływu lat pozostaje na szczycie(i w pamięci). Na pierwszym miejscu Coma, Six Feet Under , Molotov(wybrane) , (A.)Metallica(klasyki), Sepultura, Analogs i Defekt Mózgu. A co do szatanowania to mnie się już znudziło;)
-
Chrzanu polska muza to nie rap. W polsce jest hh(1%) i hipho-polo(99%).
-
Umyles wlosy? :/
No kurde... to cos Ty za metal, ktory sie myje. Zawiodlem sie :/
Ale jest pewna rzecz na Twoja obrone. Myjac wlosy wciaz jestes blackmetalowcem, poniewaz meczysz zwierzeta. Wyobraz sobie ile niewinnych pchel zabije Twoja odzywka przed zachodem slonca ]:-)
-
klasyczna gitarowa, blues, trochę jazzu, rock, metall...
-
Co do polisz hh, to mam jakies 18-20 piosenek sprzed 99/98 roku i sa one znosne i mile :) Calej reszty raczej nie slucham.
No moze oprocz kultowego Naglego Ataku Spawacza.
-
dlatego pisze ze nie polskie, bo rap jest czesto uwazany za jedno i to samo co hh, wiec zeby ktos nie mylił :P
a co do polskiego hh to naprawde sie nie dziwie ze ludzie typu moi rodzice, wujkowie itd dziwnie sie na mnie patrze ze słucham hh, jak sami słysza jakies 18L czy donia i jesgo ku*** przestrzeń, tak naprawde w mediach nic prawdziwego sie nie puszcza, moze gdyby puscili np morwe to by starsi inaczej mysleli, osobiscie MORWE uwarzam za najlepszy polski zespół tej muzyki.
-
A właśnie mały offtopic czy posiada ktoś jakies piosenki zespołu Ein Killa Herz ??? (jakby ktos nie wiedzial to hh polski sprzed 96 roku)
-
Ooo widze ktoś tez sie interesuje gitara klasyczna ( Foxtrott :)) bo mam fanatysczne nagrania z gitara flamenco : al di meola,paco de lucia,john mclaughlin . Oprócz tego co jeszcze inni wymiatacze np.Dave Mustaine ( Twórca zespołu Megadeth,grał w Metallice.Odpowiedzialny za każdy song.Miał w sobie 20 narkotyków i żyje :)
David Ellefson ( Wieloletni basista Megadeth. Grał od początku do tego roku, gdy zarządał 20 mln dolców i go wywalono )
Marty Friedman ( NAJLEPSZY gitarzysta Megadeth (poza samym Davem :)).Grał trochę dłużej niż Menza. Grał w Cacophony. )
Może sie powtorzę ale to sa dla mnie bogowie gitary :
Max Cavalera
Tommy Iommy
Marty Friedman
Dave Mustaine
Wprawdzie legendy,ale zawsze milo posluchać... Nie zebym sluchal metalu :P
-
na p2p nawet niemasz co szukać. możliwe że miałbym to gdzies na starych kasetach do radia jak się jeszcze wtedy muzy na kompie nie słuchało.
nie sądze abyś teraz znalazł takie kawałki gdziekolwiek na necie, trzeba by popytac osób, moze w jakis starych sklepach beda mieli, w czewie był kiedys taki sklep ze były stare kasety, vinyle za grosze wszystko z baaaaaaardzo dawnych lat jeszcze za czasów naszych starszych :P
-
-
chór Alexandrowa the best!!!!!! byłam na tym dwa razy i aż mnie dusze saoja w gardole sieba rusza :D
a poza tym głównie rock, alternatywa, trochę elektroniki (Radiohead, Portishead, Gus Gus, White Stripes, At the Drive In, Beatlesi - moi ukochani :D, Blur, Doves, Prodigy (nowsze), Rage Against The Machine, Bloc Party, Super Furry Animals, Daft Punk, Kyuss, Echobrain, Mogwai, Massive Attack, Porcupine Tree, Yeah Yeah Yeahs).
Ale moim konikiem jest muzyka "skandynawska" (Sigur Ros, Under Byen, Bjork, Mum...)
-
PUNK,HARD CORE i troche hip hop ;)
-
ja przewaznei slucham techno ale czasem lubie sobie posluchac cos innego np linkin park czy Manowar :)
-
metal i rock.
PS. double o co chodzi z twoim podpisem?:>
Cytat:
Nook (12:26)
tcp to kupa
-
-
A to moje mp3ki. Mam tutaj dużo syfu w tym, ale to dla tego że zgrywałem od kumpla z HDD i póżniej nie kasowałem i tak już zostało... ^^
-
Ja gustuje w Linkin Park i P.O.D , Good Charlotte w porywach Papa Roach , Rammstain ... do tego dochodza jakies pojedyńcze piosenki różnych zespołów
-
hhmm.... black\death metal , power metal , Rac Rock ,Hooligan's Oi! rock , ns black metal , rock , Polski HH , techno , to co na "megastacji " ; ) , pop i to co na topie .Jednym słowem sie nie ograniczam .pozdrawiam