<FONT size=4>KLIK Brahyphelma Smithi KLIK</FONT></P> sami to skomentujcie albo i nie... szkoda klawiatury...
Wersja do druku
<FONT size=4>KLIK Brahyphelma Smithi KLIK</FONT></P> sami to skomentujcie albo i nie... szkoda klawiatury...
przepraszam ale nie rozumiem:/ wytłumaczysz??
Brahyphelma? znasz taki gatunek? jak tak,to powiedz mi gdzie on wystepuje... czy az tak trudno zajrzec na terrarystyke.pl albo terrarium.com.pl i sprawdzic gatunek??? ehh...
a sorki nie zwruciłem uwag.:/ heh
Czesc
Jesli Ty masz w profilu:
PsalmopSEus Cambridgei
PsalmopSEus Irminia
to nie widze przeszkod zeby gosc sprzedawal Brahyphelme ... :>.
" PsalmopSEus ? znasz taki gatunek? jak tak,to powiedz mi gdzie on wystepuje... czy az tak trudno zajrzec na terrarystyke.pl albo terrarium.com.pl i sprawdzic gatunek??? ehh... "
czepiasz sie, koles zrobil blad i tyle, bywaly gorsze aukcje, przynajmniej w swojej nie sciemnia ze pajak wytresowany i lubi spacery...
Mozna by sie u niego w profilu jeszcze doczepic do zaczynania wszystkich czlonow nazwy gatunku z wielkiej litery... Hmm, fibus13, przyganial kociol garnkowi :P
zolax heheh :P
:D Dobrze powiedziane. Fibius, poza tym nazwy rodzajowe piszemy duzą literą, a gatunkowe malą.:P Czepiasz sie na sile.
fibus13, sorry za przekrecenie nicka, napisalem odruchowo.
Dobra,dobra.Zmienilem w profilu ale nie czaje czemu reszta powtorzyla to samo po zolax'ie :|
Juz tutaj jest lepsza aukcja .. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51487124 albo ta --> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51101922
b.albomulosiun , p.combridgei , babycusy jackoni
W pierwszym nie mógł zapomniec, ;p
a moze chciał obejść prawo i celowo napisał błędnie nazwe:), zresztą ludzie dajcie już spokój z tym allegro, jak chcecie sie pośmiać to zapraszam tu http://allegrofun.pl/
Niektorzy to sie nudza...Nie znudzily wam sie te "nowinki" z Allegro ??!! Co za narod...Zawsze sie znajdzie albo jakis filozof albo inny medrzec.Dajcie spokoj z tymi linkami do allegro,bo sprowadza sie to ciagle do jednego - ktos zaczyna temat,a pod nim najczesciej 10 glupich komentarzy.Jak sie cos komus nie podoba to niech sobie krytyke zostawi dla siebie,bo niektorych uzytkownikow tego forum na prawde nie interesuja takie pierdoly jak "ratowanie swiata" czy inne nawracanie,badz przedstawianie kogos kto sie zwyczajnie pomylil jako glupca czy innego kretyna.Najgorsze jest to ,ze Ci co zawsze proboja byc "madrzy" dopuszczaja sie tego samego i w tym przypadku mamy dobitny przyklad.Na koniec cos dla autora - swiat nalezy zmieniac zaczynajac od siebie
Jaki ty fibus13 jestes inny. Wez przestan chlopie, ktos zgubil literke czy przestawil to odrazu trzeba go wysmiewac na forum ?? To jest chore. Myslisz ze jak ty cos piszesz to nie gubisz literek czy nie przestawiasz (przykladem moze byc blad w profilu). To jest normalne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skoro krytyka powinna byc zachowana tylk odla siebie to czemu az tyle ludzi skomentowalo posta? ehhhh......
Po to, zebys zrozumial swoj blad i nastepnym razem zaczal od siebie, trzeba bylo ci to uswiadomic.
no.. też sie dziwie.. :|
Fibus13 napisał(a):
Skoro krytyka powinna byc zachowana tylk odla siebie to czemu az tyle ludzi skomentowalo posta? ehhhh......
Hmmm chyba nie zrozumiales...
Saurus napisał(a):
> Po to, zebys zrozumial swoj blad i nastepnym razem zaczal od
> siebie, trzeba bylo ci to uswiadomic.
>
Jednak widze ,ze pan Surus mnie wyreczyl.Nic dodac nic ujac. :]
Moze mały komentarz do Twojego komentarza. Zasadniczo masz racje. tylko że pisanie, że kogoś cos nie interesuje... wiesz jak Ciebie nie interesuje to się nie wypowiadaj... skoro sie wypowiadasz to znaczy, że lubisz taki młyn... wiec sam sobie przeczysz... Poza tym jest forum na kazdy temat, to znaczy na kazdy temat. Nie pasuje to nie czytam. I pamiętaj... to wolny kraj...podobno.
seba napisał(a):
> Moze mały komentarz do Twojego komentarza. Zasadniczo masz
> racje. tylko że pisanie, że kogoś cos nie interesuje... wiesz
> jak Ciebie nie interesuje to się nie wypowiadaj... skoro sie
> wypowiadasz to znaczy, że lubisz taki młyn... wiec sam sobie
> przeczysz... Poza tym jest forum na kazdy temat, to znaczy na
> kazdy temat. Nie pasuje to nie czytam. I pamiętaj... to wolny
> kraj...podobno.
>
Chyba Ty lubisz taki mlyn,bo Twoj komentarz uwazam za niepotrzebny,skoro to wolny kraj to jakim prawem mi piszesz zebym sie nie wypowiadal ??!! I kto tu przeczy sam sobie ?? A Twoj wniosek ,ze gosciu sie nie zna wyciagniety na podstawie bledu w pisowni uwazam za smieszny.Jesli tak lubisz wstawiac sie za innymi to proponuje zawod adwokata.Nie zamierzam,ani nie zamierzalem sie z nikim klocic,bo wg. mnie ten topic powstal "na sile",ale jest to moje subiektywne zdanie z ktorym sie zgadzac nie musisz.EOT
Oj ja strasznie lubię taki młyn... coś sie dzieje. nie przeczę. Co do Twojej uwagi to widzisz sam sie zapętliłes... Nie napisałem, żebyś sie nie wypowiadał, tylko nie wypowiadał jeśli cię to nie interesuje. Posiądź może tak unikalną zdolnosć jak czytanie ze zrozumieniem... polecam. Przydaje się. Skoro odpisujesz na post to znaczy, że wykazujesz nim zainteresowanie, więc... sam rozumiesz. Zagmatwałeś się. Co do pracy adwokata.... hm kiedyś nawet w ogólniaku pani mówiła, że mógłbym bo mam predyspozycje. Trafiłeś. A co do rzeczowości tego postu... mnie jako biologa tez krew zalewa kiedy widzę takie nazwy... cóz skrzywienie zawodowe. Wychodzę z założenia, że jak coś robisz to rób porządnie, albo wcale. I szczerze czytanieo pajakach typu: vegas, huahillo jakis tam (też było) i słuchanie o laśodorach itp scina mi krew w żyłach. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego nieodpisywania na maile, które cię nie interesuja.
te Seba a jakimż to biologiem jesteś ? Podaj specjalizacje , czekam z utęsknieniem na odpowiedz... większość biologów nic nie wie o ptasznikach , a co do tej jednej literówki to ja nie wiem rozumiem jakby napisał Brapelhelma czy coś w tym stylu ale 1 litera?!?Zastanów się nad sobą.
Hehe Ty mi piszesz o czytaniu ze zrozumieniem ??!! Przeczytaj caly watek,a nie tylko moja wypowiedz.Dodatkowo przeczytaj tekst na aukcji - pisze jak byk,ze wyprzedaje cala kolekcje !!! Mojego posta wyzej panie biolog chyba nawet nie czytales,wiec zobacz sobie tutaj - <url>http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3295075</url>. To sa aukcje tego "lamusa",ktory nazw owszem moze nie potrafi poprawnie napisac,ale za to chyba rozmnozyl lividium,bo ma nimfy w tej chwili.Posiada rowniez Megaphobeme robustum - taki z niego "lamus" ,ze posiada pajaka ,ktorego ma niezbyt wielu u nas w kraju <rotfl>.Jesli nie rozumiesz przekazu to Ci wytlumacze - nie ocenia sie ludzi po jednym bledzie, bo pomylic sie to rzecz ludzka. Najgorsze jest to,ze autor sam wali byki w nazwie "Psalmopoeus" a sam zarzuca innym takowe,czy nie zalatuje to hipokryzja ??!! Co do robienia czegos "dobrze albo wcale" to mysle ,ze nie tedy droga,bo lepszym wyjsciem jest zwrocic komus uwage,ze popelnil blad ,a nie po nim jechac - nie uwazasz ?? Generalnie chodzi o dwie glupie literki.:] Zainteresowanie wykazuje owszem teraz - po Twoim ataku na mnie :].Wiedze ,ze dyskusja z Toba sprowadza sie do zlosliwosci pod moim adresem i widzisz to co chcesz widziec :] .Malo tego w Twojej ofercie widze Poeciloterie,a takich pajakow nie ma sa Poecilotherie - "Zdzblo w czymis oku zwada,podczas gdy belka we wlasnym nie przeszkadza" :]. I jak sie to ma do tego Twoje zdanie o robienu czegos dobrze albo wcale ??!!Polecam troszke pokory i obiektywizmu w ocenie innych ludzi.Na koniec reasumujac - nikt nie jest idealny nawet Ty.
Ależ sie kolega rozsierdził...oj. Strasznie. No juz prosze spokojnie bo serducho mozę nie wytrzymac. So do bycia biologiem... to hm studiuję biologię, a pisze o sobie biolog skrótowo i ze względu na zamiłowanie. Specjalizacja-arachnologia. Mam nadzieję ze rozwiałem wszelkie wątpliwości. Co do Megaphobemy... wiesz nie jest sztuką kupić sobie tego pajaka. Jak chcesz mogę załatwić młode, samice samce. Sam nie mam bo to niestety odłów i mi ich szkoda. Ja się wcale nie czepiam tylko kontynuję wątek. Co do moich Poecilotherii to mały wybieg. Jakiś czas temu terrarystyka wycinała Poecilotherie... więc ja miałem Poeciloterie. I tak zostało. Pozdrawiam serdecznie i ciepło.
Od te to mozesz zaczynać rozmowe z tatą o ile nie obije ci twarzy. Co do specjalizacji to arachnologia. Cos jeszcze?
Heh,dobre sobie Samael... myslisz ze nie zwrocilem uwagi kolesiowi? a on tylko zbył mnie milczeniem i nic sobie z tego nie robi...
Wcale sie nie rosierdzil :] Z serduszkiem wszycho oki :].Pajaka owszem kupic sobie mozna,tak samo jak pomylic sie w pisowni.:].Widze ,ze brakuje Ci argumentow :]Teraz zaczynasz sie tlumaczyc w dziecinny sposob.A jesli chodzi o Twoj wybieg to mozna napisac P.regalis :P .Jeszcze raz przeczytaj to co napisalem ,bo chyba nigdzie nie napisalem,ze watpie w to ze studiujesz biologie.Z tym skrotem to nie bardzo lapie - wydawalo mi sie ,ze osoba ktora ukonczyla,badz zamierza ukonczyc biologie to biolog,ale moze znow sie zagmatwalem :]Skoro Ty masz prawo sie czepiac dwoch literek i dbac o poprawnosc lacinskich nazw to ja mam prawo zrobic to samo. Trafiles akurat na osobe nielubiaca hipokryzji,a w Twoim jak i w autora przypadku wyszla ona na jaw :].Mysle ze powinnismy zakonczyc ten watek,bo nie ma sensu.Jak pisalem - piszac ,ze gosciu nie pojecia co sprzedaje,bo pomylil sie w nazwie jest zwyklym czepianiem sie i "naprawianiem swiata" na sile. Sugerujac sie tym co napisales wczesniej po Twoich "Poeciloteriach" tez powinienem zwatpic w Twoja wiedze i osobe ??!! Nawet Cie nie znam i nic do Ciebie nie mam,wiec nie mam podstaw zeby Cie oceniac,a tym bardziej po glupiej literce :] Ja rowniez pozdrawiam serdecznie :]
szacuneczek :) hehe
He. Konwersacja ciekawa... przynajmniej się nie nudzę. Nie piszę że wątpisz w to że studiuję to czy tamto. Odpisałem zbiorczo bo przed Tobą ktoś zapytał. Mówisz zę sie nie znamy-zapraszam w świętochłowicach. Znajdziesz bez trudu. A co do nazw i gościa... przyznaję nie sprawdziłem jakie ma inne oferty... i może to faktycznie literówka. Chodzi o to że ja nieraz kilka razy dziennie mam telefoniczne pytania o laśodory, vegasy i inne głupoty. Ostatni o ptasznika Indiana Dżons. Nieznajomośc nazw u ludzi meczy mnie strasznie. Ktoś pyta i sam nie wie o co, a potem ma pretensje, ze nie masz takiego ptasznika do sprzedania, a powinieneś. Moze kiedys zasmakujesz tego... polecam. Jeśli uraziłem przepraszam nie miałem zamiaru. Pozdrawiam.
a co ? może ma ci wysłac maila z przeprosinami ze źle mu sie stukneło w klawiature i usunąc aukcje ?
Ciiii... jak możesz tak poniżać tak wielce oświeconą osobę jak mości Fabian?
Hehe... wielce oswiecona :) Dobra,konczmy z tym tematem bo troche nieciekawie sie robi... Pozdro :)
Wcale mnie nie uraziles,uszczypliwosci tez czesto uzywam,wiec obrazac sie nie ma o co :].Wyjasnilismy sobie wszystko bez epitetow co jest chyba duzym plusem.Doskonale wiem o czy mowisz,ale wspomnij jak Ty byles poczatkujacy :].Zarowno Ciebie jak i mnie na poczatku pewne rzeczy wydawaly sie nie lada problemem,ktorego de facto nie bylo.Jakis czas temu tez wiele rzeczy mnie irytowalo i na kazde pytanie "o glupoty" reagowalem ostro.Nawet ostatnio jeden z moich kolegow stwierdzil , czytajac moje posty sprzed roku,ze "byl ze mnie kawal sukinsyna" :].Jednak dzieki pewnemu programowi (jest on CI znany zapewne gdyz wspolpracujesz z serwisem ,ktory ten program stworzyl) nauczylem sie cierpliwosci i jesli ktos ma pytania nawet w blachej sprawie to chetnie odpowiem.Co do Swietochlowic to wszystko sie poki co wazy - transport mam,ale nie jest jeszcze wszystko pewne ,ale sie postaram :]
Ps. Pisze sie Indiana Jones ;) :P
Ciężko wyczuc jak sie pisze to co ma ktos na myśli... zapis fonetyczny ułatwia sprawe. Pozdrawiam.