Demon weź mi wyślij jeszcze raz biblię bo jakiś błąd mam i mi się nie otwiera. Najlepiej skopiuj cały tekst i wklej do mejla.
Wersja do druku
Demon weź mi wyślij jeszcze raz biblię bo jakiś błąd mam i mi się nie otwiera. Najlepiej skopiuj cały tekst i wklej do mejla.
Fajnie by było gdybys podał jeszcze raz e-maila tutaj bo niechce mi sie szukac.
Tekstu ci raczej nie skopiuje bo nei da sie go zaznaczyc bo jest jako pdf.
Moge ci go wysłac jeszcze raz tak jak ostatnio.
Kliknij w Acrobat Reader w taką ikonkę z "T" i jeśli PDF nie jest zrobiony ze skanu, to się zaznaczy.
Demon, ostatnio przegapilem chyba mozliwosc pdeslania... Bylbym wdzieczny: serendipity00@tlen.pl. Z gory dzieki.
Ok jak wróce dzis ze szkoly o 12:25:D to wam wysle.
o jaka biblie chodzi?? jesli o biblie szatana to uzyjcie google :] tam jest pelno tego...
PS demon"666" jestes satanista?? Jesli tak, to na czym to polega (chodzisz na jakies spotkania itp?)??? Bo mam paru kumpli "satanistow" ale o ni mi nie umieja na to odpowiedziec... -nie odbieraj tego pejoratywnie - to tylko moja ciekawosc
Oni ci nie umieja odpowiedziec, bo sa pozerami i dzieciakami, ktorzy chca zwrocic na siebie uwage i na zadne "mroczne spotkania" tak naprawde nie chodza ;-)
Ci moi "qmple" sa pozerami - w koncu 666 na koszulce fajnie wyglada i mozna jakas staruszke przestraszyc... ale chodzi mi o ludzi z forum - czy macie jakas ideologie?? jesli tak to na czym sie opiera?? Co robicie?? Czy spotykacie sie i jak takie spotkania wygladaja?? Nasluchalem sie bardzo duzo o satanistach na roznych wykladach itp... ale chcialbym wiedziec jak to wyglada naprawde - z tej drugiej strony...
Nie jestem szatanistą.
Liczba 666 to poprostu liczba pełna niedoskonałości i zła, jest przeciwna do liczby 777 która jest pełna doskonałosci itd... (tak jakos tłumaczył mi to facet od reli...)
Co prawda nosze wisior z pentagramem i fronte ale zeby wyznawac szatana to nie:]
PS. Jestem ateistą który czasem tepi głupote jaka wbija kościól...
Noszac pentagram wzywasz szatana - tak mi to tlumaczyl ksiadz-egzorcysta.
Liczba 666 jest w pelni zwiazana z szatanem (o czym mozesz przeczytac w Apokalipsie - jesli jeszcze tego nie zrobiles) zreszta Ironsi spiewaja "666 the number of the beast" (moze stad to znasz ;))
Jak można wzywać coś, czego nie ma? :)
Jesteś ateista majacym w nicku 666 i nosisz pentagram :)
aha, w jaki sposob tepisz glupote wyznawana przez kosciol?? (chodzi Ci tu o religie czy o organizacje?) Mi sie wydawalo ze ateisci sa obojetni i nie walcza preciwko kosciolowi...
Hm co do mojego nicka i 666 w nim to mzoe troche głupie tłumaczenie ale Demon jest zajęty wiec kolejna nazwa ajka przyszła mi na mysl to demon666.
Co do pentagramu to kiedys byl on dobry i czytałem o tym..
W jaki sposób tepie głupote?
Chodzi mi tutaj o pewne fora katolickie które pisza ze zepsoły metalowe sa wspierane przez kościól szatanistyczny itd...
Wiecie to jest tak, że ludzie myśla, że pentagram to tylko gwiazda 5-ramienna, a tak naprawdę taka piątka jest dobra, a zła jest odwrócona dwoma ramionami do góry. Wogóle pentagram to każda gwiazda, nawet Dawida.
P.S.Mi ksiądz w gimnazjum powiedział, że naukowcy odkryli, że numerem szatana jest 999!
P.S2.Demon wyślij mi tą biblię!
hehehe ja tam szatany w dzisiejszych czasach wierze tylko w euro i dolara :]
Hmmm, trochę trudno nazwać pentagramem Gwiazdę Dawida. Jak sama nazwa mówi, pentagram ma pięć ramion...
Z tego co wiem dobry jest anagram (czyli cos niby A - jedno ramie do gory dwa na dole), a symbolem szatana jest pentagram (jeden rog w dol, dwa w gore) - przypomina on glowe kozla - nastepny symbol szatana.
Co do chodzenia po forach... sam sie kiedys uzeralem z maniakami, ale juz mam to gdzies co inni mysla i slucham czego chce. Jesli ktos mnie oskarza o wyznawanie szatana bo mam koszulke z "Edim" z Ironsow, to mu mowie ze satanistyczny jest Black metal, a jak sie nie zna, to niech przestudiuje pare textow. Po co zawracac sobie takimi ludzmi glowe?? Oni nie chca widziec tego inaczej
Nie wiem co naukowcy odkryli ale w Apokalipsie wyraznie jest napisane (jesli tam cokolwiek jest wyraznie napisane) ze numerem bestii (obraz szatana?) jest 666. I wszedzie sa nawiazania ze zostanie zniszczone dwie trzecie swiata czy jakos tak (czyli 0.666....). To jest moja interpretacja-gdybanie...
Symboli szatana jest bardzo duzo (m.in. slawna "pacyfka", do polowy zamkniete oko i wiele innych)
aha i nie wszyscy ksieza sa antymetalowi... moj poprzedni ksiadz sluchal Apocalipticy, Satrianiego (moze nie metal, ale fajnie wymiata :-)), byl na koncercie Metallicy i w ogole byl fajny. Zreszta ten w LO tez jest spoko...
A pewien ksiadz z Gdanska, gdy mu powiedzialem z ciekawosci, ze slucham Mayhem, to spytal sie mnie, czy znam Darkthrone, bo jemu podoba sie plyta transilvanian hunger.
Co do pentagramu, to poczatkowo oznaczal on 5 ran Chrystusa oraz przedstawial wizerunek czlowieka, ktorego glowa, a wiec i umysl (jedno ramie) spoczywal na gorze... Symbol rownowagi? Statecznosci? POSTAWA APOLLINSKA?
Odwrocony pentagram z kolei gloryfikuje doczesnosc, cielesnosc, postawe dionizyjska... jako symbol szatana zostal potraktowany przez "neokulture"... niby tam jakis koziol bafometa...
Ps. skad komus przyszlo do glowy, ze 666 to symbol Szatana?
Ciekawe macie tematy,nie słyszeliscie że ani boga ani szatana nie ma?Racją jest to co napisał dziki_zwirz-tylko kasa i dolar-to jedyne bożki naszych czasów.
666 to fajny znak,pentagram tez zajebisty,ale kazdemu chodzi o to zeby sie wyróznić,A Biblia Szatana to zabawka dla małolatów,rzeczywistość jest sto razy gorsza od piekła,i nawet sam syn ciemnosci gdyby sie tu pojawił ,na tym smiesznym swiecie to nie dal by sobie rady i skończył u czubów :)
Jezus mial szczescie ze go tylko ukrzyżowali,a nie zrobili z niego idioty
niestety większosć ludzi uwaza takie pierdoły jak biblie szatana za cos powarznego http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=34967&t=34967
A ja mam takowe pytanko... Człowiek ewolułował od mały(austrolopitek) i jest to stwierdzone naukowo... A mianowicie czemu bóg stworzył małpe?? Muj rodzony Brat jest księdzem i nie umie odpowiezieć na to pytanie ( albo nie chce).
I sie czasem zastanawiam jak to jest?? w co wierzyć?? kiedy to powiedziłem kumplom to tesz tego nie rozumieją...
A Ty za co ją uważasz i ile razy ją czytałeś? Hę?
Widzę, że dość mocno najeżdżasz a mam wrażenie, że nawet nie masz pojęcia, o czym mówisz. Najprawdopodobniej jakiś czarny czarownik Ci powiedział, że w imię miłości do bliźniego masz ziajać nienawiścią do wszystkiego, co odmienne od słów głoszonych przez czarnego czarownika.
A tak poza tym to w dużej części popieram Roberta. Gdyby z Jezusa zrobili głupka, to może by nie było podbijania i wybijania świata w imię nowej wiary... "miłości".
Natomiast biblię uważam za dość przyjemną i przydatną lekturę. Poprzez pokazanie wielu rzeczy w innym świetle może pomóc wyrobić sobie własne zdanie na niektóre tematy. Do postrzegania jej jako wyroczni jak to ma miejsce u KATolików oczywiście baaardzo mi daleko, niemniej raz na rok/na kilka lat lubię ją sobie przeczytać. Szczególnie pierwsze rozdziały.
Wiesz Louis...wiadomo, ze masz racje, bo ksiazka Laveya to po prostu kolejne dzielo ideologiczne, gdzie chlop przedstawia swoje poglady... Wiec nie rozumiem niektorych komentarzy, w stylu : "o , wielki szatanista sie znalazl". Co w tej ksiazce jest okultystycznego? Kilka inwokacji do szuru-buru, ktory kazdy i tak omija? Jedyne, co mozna powiedziec po przeczytaniu tej ksiazki to to, czy sie zgadzasz z tym, co jest napisane, czy nie...
Powiem tak... przeczytalem BS... przemyslalem... zgadzam sie z prawie polowa zawartych w niej pogladow, aczkolwiek ja nie pasuje pod "typ" czlowieka w niej opisanego.
Ale nie wysilaj sie zbytnio Louis, bo i tak nikomu nie przetlumaczysz roznic pomiedzy satanista, a okultysta, itd itp :]
odpowieddzie na me pytanie??
To zależy od definicji boga.
Jeśli za boga przyjąć naturę, to pośrednio sam już sobie odpowiedziałeś na to pytanie. :)
Kluczem jest ewolucja. Człowiek powstał z małpy, a małpa z czegoś tam. Ciekawe, co powstanie z człowieka. :)
To prawda. Niestety - jak się często okazuje - najwięcej do powiedzenia mają te osoby, które tej książki nawet na oczy nie widziały, ale za to naogladały się dużo hamerykańckich filmów i naczytały literatury popularnonaukowej pokroju super express. Bleh.
"A mianowicie czemu bóg stworzył małpe?" ...a czemu w ogole Bog cos stworzyl? :>
Jezeli potraktujesz Boga za Absolut...ogol dzialajacych na Ciebie zjawisk, ktorych Ty nie mozesz uniknac.. bo nie unikniesz, to masz odpowiedz.
On stworzyl zycie i pod jego patronatem rozwijalo sie dalsze zycie.
Chociaz ateisci uwazaja, ze zadnego patronatu nie bylo, a jedynie $Cold_Logic ... i sie im specjalnie nie dziwie, bo nie majac zadnego dowodu na istnienie absolutu pod postacia inteligentnej jednostki, mozna w niego albo uwierzyc, albo nie.
Dlatego naiwne jest dla mnie twierdzenie, ze tylko czlowiek ma dusze.
Bo kiedy czlowiek zaczal byc czlowiekiem? Po malej mutacji w komorkach malpich? Czy po zajsciu jakiejs pojedynczej zmiennosci rekombinacyjnej?
Wiesz, to sa tego typu pytania, na ktore mozesz "nawijac" i nic nie wykombinujesz.
hmmm.....
nie jest tak do konca powiedziane ze czlowiek stworzyl malpe i juz... Moim zdaniem cale tworzenie swiata - 7 boskich dni - dla ludzi trwalo miliardy lat. Tak samo bylo z czlowiekiem - Bog mogl stworzyc czlowieka poprzez ewolucje od najprostszych organizmow az do formy terazniejszej -> czyli malpa byla etapem w tworzeniu czlowieka. Ale to jest tylko moje gdybanie...
Mozna i tak :]
Liczba 666 znana byla juz przed okresem chrzescijanskim. Jako ze 6 ma w wolnym tlumaczeniu oznaczac zycie, to liczba 666 byla jedna z pozytywnych uswieconych liczb tzw.glowna liczba solarna u pitagorejczykow. Tak mi sie kojarzy przynajmniej.
Takoz nie jest w pelni zwiazana z szatanem ;)
Tak z ciekawosci - czytales tylko Nietzschego? Czy wlazles glebiej (Colli, Reale)?
Nietzschego czytywalem. Colliego tez... ale to juz raczej w postaci nielicznych wycinkow, niz w postaci ksiazki, a chetnie bym przeczytal Narodziny Filozofii..
Co do Reale, to nie mialem okazji, mimo, ze nazwisko mi sie obilo nieraz o uszy.
Wolałbym nie zobaczyć nigdy tego co powstanie z człowieka.
Mam nadzieję ze nic,bo gorzej już być nie może.
Przeczytaj. Nie chetnie - a konieczne ;) Warto.
Wyslales? Bo nic nie doszlo....
Dobra wysłałem daf ale cos ta biblia kiepsko wyglada po skopiowaniu, zreszta sam zobaczysz...