-
TRAGEDIA W ZOO ciąg dalszy
wiem ze był już taki temat ale go zamknięto :(
no może była to głupota ale czy jazda samochadem 160/h nie jest głupotą ?? czy chdozednie o 24 po ciemnych ulicach nie jest głupotą??
tak moglibyśmy powiedzieć o wszystkim... ale nasówa mi się pytanie ... Z kąd wiedzą ile ma lat skoro ciało jest rozsszarpane a ...
<<Na miejscu trwają oględziny. Policji nie udało się ustalić tożsamości kobiety, nie znaleziono żadnych dokumentów.>>
-
Re: TRAGEDIA W ZOO ciąg dalszy
Karn - wszystko zalezy od okolicznosci.
Te byly niejasne, wiec nie ma co komentowac. Przynajmniej dla mnie :]
-
Cytat:
Z kąd wiedzą ile ma lat skoro ciało jest rozsszarpane
Mogla miec przy sobie dokumenty.
-
Nie mogla raczej. Nawet inicjalow tej Pani nie podano. Raczej nie ze wzgledu na bezpieczenstwo sledztwa :P
-
Karn - ale chodzenie pociemnym lesie a bieganie z podkasana kiecka na wybiegu dla niedzwiedzi... tu jest roznica. I chyba o to chodzilo wiekszosc ktora "nabijała sie" z tej kobiety. Sa rzeczy ryzykowne i sa rzeczy ryzykownie bezsensowne.
Ale Atrax ma racje - nie wiadomo jak bylo, nie ma szczegolow - dlatego niektorzy mogli poczekac z chichotaniem nad cialem tej babki do momentu w ktorym PAP poda info ze np. "kobieta weszla na wybieg dla niedzwiedzi po kwiatka, bo ladny byl. Nie chorowala, pijana nie byla. Kwiatki lubila."
-
nie no prosze Cie.. czy zawsze jak ktos zginie to podaja jego inicjaly?
-
Generalnie samo chodzenie po murkach rowniez nie bywa smiertelne. I tak: jazda 160 km/h jest bezpieczna dopoki nie masz wypadku. Tak, chodzenie o 24 po ciemnych ulicach jest bezpieczne, dopoki cie ktos nie napadnie (bo chyba o to ci chodzilo). I to nie sa rzeczy zwiazane z glupota. Glupota byloby prowadzic auto 160 km/h po pijaku i chodzic ciemnymi uliczkami krzyczac, kazdego kogo spotkasz bijac i bluzniac nan... To jest glupota.
-
Nie rozumiem czemu zamknieto poprzedni temat?
Co to w ogole ma byc?!
Dlaczego zostal zamkniety?
Moderatorowi sie nie podobalo ze ludzie nasmiewaja sie z glupoty?
Okej, umarl czlowiek i w tym temacie trzeba wykazac sie zrozumieniem, ktorego w wiekszosci nie okazano w tamtej wymianie postow(wlaczajac mnie),ale TO NIE POWOD DO ZAMYKANIA TEMATU!?!!
Dochodzimy juz do absurdu! Jezeli moderator, majacy swoje opinie na rozne tematy,nie zgadza sie z ogolna tendencja dyskusji(obojetnie jak niskich lotow by ona nie byla),jezeli nie obraza ona nikogo bezposredniomnie pojawiaja sie wulgarne wcinki,to JAKIM PRAWEM JEST ZAMYKANA DYSKUSJA!!?!
Fakty moim zdaniem sa dwa i odpowiednie sa do nich komentarze,ktore TOTALNIE NIE DAJA SIE PODWAZYC:
-kobieta lamiac zakaz (znajdujacy sie na tabliczce),wykazala sie totalna glupota,bezmyslnoscia (jezeli nie umiala czytac,to te epitety rowniez sie do niej nadaja).
-zginal czlowiek,jest to przykre i nalezy uszanowac ta sytuacje,nie nasmiewajac sie z samej smierci osoby (nie robi sie jaj z tego jak zginela).
Jezeli moderator uznal ze niektore posty sa obrazliwe,to powinien z nimi polemizowac,ostrzec, poprosic o ponowne rozwazenie tego co sie chcialo powiedziec, a NIE ZAMYKAC BEZ ZDANIA RACJI,TYLKO DLATEGO,ZE TAK JEST PROSCIEJ,WYGODNIEJ!
Uwazam,ze to bylo niesluszne i nieeleganckie!
-
Moim zdaniem nawet, gdy się okarze, że ta cała tragedia była wynikiem tylko i wyłącznie bezmyślności tej kobiety to i tak nie mam zamiaru się z tego nabijać, wręcz przeciwnie- współczuje jej...Wiem jedno na pewno nie chciała umrzeć w ten sposób, zresztą kto by chciał...?
-
No moze nie zawsze pac... Ale o ile tozsamość jest znana to w oficjalnej notce policji, zazwyczaj znajdują się inicjały. Co z tym zrobi prasa - to juz co innego.
Hari: akurat w tym artykule napisano, ze nunu dokumentow nie znaleziono
>>Na miejscu trwają oględziny. Policji nie udało się ustalić tożsamości
>>kobiety, nie znaleziono żadnych dokumentów
-
Aha, faktycznie nie znaleziono. Przoczylem ;) Wiec pewnie "na oko" ustalili +,- 40lat
-
Może ta kobieta została tam siłą zrzucona? Przecież przy niewyjaśnionych okolicznościach i braku świadków, wszystkie hipotezy są/powinny być brane pod uwagę.
-
Ok wróciłem z pracy z ZOO i popytałem ludzi i najprawdopodobniej to ta kobieta popełniła samobujstwo. Ludzie którzy sie zajmuja niedźwiedziami powiedzieli że juz raz ściągneli (prawdopodobnie) tą kobiete z murku. Prawdopodobnie ona poczekała aż oni odeszli i wtedy skoczyła. Taka wersja jest w ZOO. Jednak nie wiem na 100% czy to jest prawda, jednak brzmi to wiarygodnie.
-
Jeden z ciekawszych pomyslow na samobujstwo...
-
-
cóż...trochę bolesny sposób na samobójstwo...nie lepszy pociąg?a jeśli chciała se po murku połaźić to NO COMMENT
-
Z tego co czytalem, murek mial chyba ok. 5 m, wiec jak spadla to stracila przytomnosc i raczej nie czula, jak ja rozszarpywaly.
-
Co ty gadasz? 5 metrow to 1 pietro... Nawet sobie paznokcia nie zlamiesz, a ty mdlec bys chcial?
-
a pomysl, ze skoro ta kobieta chciala popelnic samobojstwo to mogla np. skoczyc glawa w dol, lub jakklwiek inaczje niena nogi. I co wtedy? Stracic przytomnosc mozna nawet przewracajac sie i uderzajac glowa o podloge.
-
A pomysl, gdyby chciala skakac na glowe to by znalazla wierzowiec. Po co komplikowac sobie sprawe z niedziwiedziami jeszcze?
-
A myslisz, ze skakala na nogi, zeby zachowac swiadomosc i czuc jak ja rozszarpuja? A moze to mialo zastapic wiezowiec? EOT, nasza dyskusja jest bez sensu, nie wiadomo, co tak naprawde nia kierowalo.
-
nieważne dlaczego, jak, przez kogo, w jaki sposób, ważne że zginął człowiek - nic już jej życia nie przywróci, a szczególnie głupawe posty coponiektórych forumowiczów.
-
SDY napisał
<<jeżdzenie 160km/h jest bezpieczne dopóki nie ma wypadku>>
chodzenie po murku dookoła niedźwiedzi także jest bezpieczne dopóki nie ma wypadku :) a jeżeli samobujstwo... mogła znaleźć wierzowiec... hmmm po
1. musiałaby mieź klucz do wjeścia
2. może chciała rozglosu i żeby wszyscy jej krewni o tym wiedzieli ??
nie wiem może kiedyś napisząwiecej to podyskutujemy bo tu mozna przypuszczać nawet że chciała wymiotować przechyliła się przez burek i bumm :) no cóż ale nap[ewno nie jest śmieszcze ... n omoze jej głupota gdyby chciała chodzić po murku.. ale umarł KTOŚ tak ją nazwijmy bo nie wiemy jak się nazywa :)
-
Heh... A podobno jakaś matka chciała by jej dziecko w wózku nakarmiło wilka jabłkiem i podsunęła wózek z dzieckiem do ogrodzenia, i wilk ugryzł dziecko w ręke!!! :D to się nazywa debilizm!!! Haha! To było w Kadzidłowskim Parku Dzikich Zwierząt. Dziecko straciło palec! ROTFL!!!
P.S. A co do tej babki zjedzonej przez niedźwiedzie - mnie to nie rusza, nie wiadomo jak do tego doszło, czy była pijana, czy po prostu głupia i spadła...
-
może nie miala pieniędzy na pogrzeb, dlatego nie wierzowiec?
-
A sadzisz ze niedzwiadki cala ja pozarly? Na pewno nie.
Swoja droga to jestem ciekaw co robia w takich przypadkach jak z czlowieka niewiele zostaje... Chowaja np. tylko reke i pol nogi, czy jak?
-
A dlaczego sądzicie, że to musiało boleć?? Ja nie sądze żeby 5 niedźwiedzi miało problem z natychmiastowym uśmierceniem człowieka, skoro jednym ciosme potrafią zabić dorosłego jelenia.... Wg mnie taki rodzaj śmierci na pewno nie jest bardziej bolesny od podcięcia żył... A jak kobita lubiła zwierzęta, to może chciała tak umrzec?? A moze nie... nie wiadomo i pewno nie bedzie wiadomo... jedyne o co się martwie, to że jacyś debile mogą chcieć teraz żeby te niedźwiedzie zostały uśpione...
-
AGAM napewno znajdzie sie dużo osób które bedą chciały żeby te niedźwiedzie uśpić:/ jednak one nie sa niczemu winne, a poza tym nie zdaje mi sie że ZOO zgodzi sie na uśpienie bo jest biedna jak nie wiem a i nie będzie ich stać na zakup nowych zwierząt.
-
zoo byłoby baaaardzo głupie gdyby od tak się zgodziło, a poza tym już ja widze te akcje Greenów gdyby tak zdecydowali się na uśpienie :P Ale to by była głupota... to tak jakby ktos wskoczył do krokodyli i został zbaity, to trzeba by te krokodyle od razu zabić :/ głupota.... niedźwiedzie potraktowały tą kobiete jako pokarm (ponoć są karmione tylko rano wiec już pewnie były głodne), zabawke lub potencjalne zagrożenie. Czy to ich wina?? :/
-
na poczatku ktos pytal sie jak rozpoznali wiek kobiety itp. a moze by tak wziasc pod uwage ze jak ktos wychodzi z domu i mozliwe ze mowi ze idzie do zoo a potem nie wraca ;] a na policji bliscy dowiaduja sie o tym to chyba rodzina pozna ofiare chocby po ubraniu ;] .... albo byl wypadek albo premedytacja, mogla byc pijana mogla zrec jakis kwas albo cus, wiem jedno ze nie ma co czytac teraz kazdego szmatlawca z kiosku bo teraz bedzie co gazeta to inna historia ....
-
Uśpienie niedźwiedzi nie zależy od ZOO tylko od opini weterynarza wojewódzkiego, który dzisiaj był sprawdzić ich usposobienie... Therapos, troche pomieszałeś... kobieta nie straciła przytomności od razu... kobieta pracująca w toalecie niedaleko usłyszała jeszcze krzyk
-
i jeszcze jedno... twarz nie była zmasakrowana zbytnio
-
mariusz ale ja nic nie pisałe że straciła przytomność:] to reszta dopowiedziała:]
-
Gdyby weterynarz zdecydował o uśpieniu ich, to byłby debilem :/ przeciez to dzikie zwierzęta, więc niby jak mają być usposobione?? to przeciez nie psy u których trzeba sprawdzać charakter :/ są dzikie, agresywne i mają do tego prawo. Jeśli jużdopatrywac się winy po stronie innej niż sama poszkodowana, to jedynie w zabezpieczeniach, bo jak wiadomo sama tabliczka nikogo nie musi uratować. Nie powinno byc wogóle takiej możliwości żeby ktoś mógł tam wejść/wpaść.
-
Dlatego jeżeli zostanie podjęta decyzja o ich uśmierceniu... to chciałbym zrobić jakis protest, czy coś... ale nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać... może jakieś sugestie, chętni??
-
protest na pewno by sie zorganizował :) ja jak najbardziej byłbym chętny. Jest taka stronka gdzie poddaje się jakiś pomysł i masa ludzi sie schodzi, żeby zrobić razem coś spontanicznego. Nie pamiętam jak to się nazywa, ale zawsze można ten myk wykorzystać w słusznym celu :)
-
Co Wy opowiadacie?? Jakie usmiercenie??? TO nie pies chodzacy po ulicy tylko niedzwiedz ( drapieznik ) ktory ma to we krwi. Nikt ich nie bedzie usypial...
-
agam to sie nazywa chyba flashmob :)
-
Wiem że to nie pies... ale "ktoś" stwierdził że posmakował ludzkiego mięsa i teraz będzie chciał każdego człowieka zabić... co uważam za totalny debilizm :/ a ja się nie zgadzam, żeby przez jakąś głupią wariatkę usuneli niedźwiedzie, które pamiętam jeszcze z czasów przedszkola