"nie usuwajcie" tylko bez wulgaryzmow prosze to ma byc kulturalna dyskusja jak ktos ma ochote powyzywac niech to powie do ojca
NO WIEC CO O TYM MYSLICIE ??????
ja osobiscie nie mam do nich nic poki mi nieszkodza i nie wchodza w droge
A WY?????
Wersja do druku
"nie usuwajcie" tylko bez wulgaryzmow prosze to ma byc kulturalna dyskusja jak ktos ma ochote powyzywac niech to powie do ojca
NO WIEC CO O TYM MYSLICIE ??????
ja osobiscie nie mam do nich nic poki mi nieszkodza i nie wchodza w droge
A WY?????
sorki za pomylke myślicie ma byc ;p
Tolerancja to nie to samo co akceptacja. Zdaje się, że imć Kaczyński tego nie pojał. Jełop jeden. Bez urazy dla tych co za nim, ale dla mnie Lech K. przegiał na całej linii. Jeśli nie akceptuje gejów/lesbijek jego problem. Powiedziałabym nawet, że dosyć poważny - ze względu na konsekwencje politycznego rozdzwięku pomiędzy mentalnością Europy zachodniej a jego zapyziałej, wsiowej.
ja także nie akceptuje gejów i lesbijek to według ciebie Iskra jestem " zapyziały , wsiowy " ? a i jestem jeszcze Jełopem ? nie wiem ale jakoś nie mam ochoty aby moje dziecko w wieku 7 lat zapytało mnie co robiło tych dwóch miłych panów na ulicy , nie mam też ochoty na akceptacje związków homoseksualnych w naszym " do tej pory " w miare normalnym kraju , a tymbardziej nie mam ochoty na akceptacje adopcji dzieci przez takie związki , swoją drogą ta parada zostanie szybko rozpędzona jak nie przez policje to skinheadów
Ja nie mam nic do gejow i lesbijek lecz nie jestem za zawieraniem przez nich zwiazkow. Jezeli juz pozwolimy im zawierac zwiazki to potem beda chcieli adoptowac dzieci. A czy ktos z nas chcialbym miec takich rodzicow?? Bo ja nie...
ja nie moge tych gejusów... lesby jeszcze ujdą... sadze ze dobrze Lech zrobil ! a i tak moi koledzy jadą pedalstwo obżucać kamieniami :D normalnie w d*** im sie poprzewracalo.
obrzucać*
prosilem bez przeklenstw :D
tw182 :D:D hahahaah dobrze powiedziane
ja tez jestem przeciwny,,, najpierw : niech nas zobacza ,,, potem: niech pozwola adoptowac dzieci itd. az do totalnego choasu.
A pozatym obraz dwoch liżacych sie pedziow na ulicy do najprzyjemniejszych nie nazlezy;/;/
niestety jak byłem mały cos takiego widziałem co prawda nie w polsce no ale moja niewinna dziecinna psychike skrzywiło to raz na zawsze;/..i tego im niezpomne ]:-E
i nie mowmy tu o tolerancji bo Iskro chyba mylimy pojecia;)
PS:
kto znas chciałby usłyszec od kogos??: ZNAM TWOICH RODZICOW...FAJNE CHŁOPAKI :D:D
Widze że na forum nie ma zbytnio tolerancji dla takich ludzi. Ja osobiście znam pare osób, które mają inną orientację seksualną i szczerze powiem są normalni!! Mi osobiście nie przeszkadzają geje i lesbijki (dopuki jakiś gej nie będzie chciał się do mnie dobrać) Co do związków to i tak takie osoby żyja w stałych związkach. Ale odnośnie adopcji dzieci przez takie związki to mówie stanowczo NIE!!!
No właśnie o to mi chodziło Stein - o to że tak jak i Ty właśnie zrobiłeś, tak samo postąpił Lecz K. - nie rozróżniliście "akceptacji" od "tolerancji".
Jakiekolwiek Twoje poglądy by nie były - toleruję je. Rozumiesz? Nie odbieram Ci prawa do ich wypowiadania. Nawet jeslibym miała poglądy o 180 stopni odmienne od Twoich - sama wezmę kamlota i pierwsza rzucę nim w człowieka, który by prostestował przeciwko Twojej swobodzie ich wygłaszania.
Jest naprawdę multum ludzi, każdy z nich to odmienny wszechświat, każdy inaczej widzi świat i życie. I każdy MA PRAWO JE WYRAZIĆ ( o ile nie krzywdzi w ten sposób drugiej osoby - stawiam krzywdę fizyczną, przed światopoglądową).
Natomiast - czy ja Twoje poglądy akceptuje? To już inna bajka. Nie muszę. Ale nie moge zabronić Ci ich głoszenia.
Dlaczego Lech K. jest dla mnie zapyziałym Jełopem? Dlatego, że w środowisku gejowskim krążą niedwuznaczne ploty o orientacji seksualnej jego brata... Co innego w rodzinnym gniazdku się toleruję, co innego na forum publicznym?
Jak to dobrze w telewizji powiedzieli kazda parada jest czegos manifestem. W tym wypadku czego? Tego ze geje sa tacy sami jak normalni ludzie i ze powinni miec takie same prawa? Oto z nie powinni miec, bo to z medycznego punktu widzenia to choroba i dzialanie destrukcujne dla podtrzymania ciaglosci gatunku.
Nie mam bardzo radykalnych pogladow na ten temat ale nie chcial bym ogladac na ulicy bandy pedalow manifestojacych swoja rownosc i "wolnosc". Tak wiec paradzie mowie stanowcze NIE
Po trzecie na pewno wynikna z tego jakies zamieszki tak wiec aby zachowac spokoj parada nie powinna dojsc do skutku.
>>i nie mowmy tu o tolerancji bo Iskro chyba mylimy pojecia;)
Nie Azzurreeuss'ie nie "mylimy" pojęć. Natomiast wy mylicie Towarzyszu ;)
bzdura!! jak ktoś ma nie równo pod sufitem to nie powinien się z tym jeszcze obnosić. nic do nich nie mam, ale uważam, że przesadzają. po co się obnoszą z tym jak jacyś idioci. moze my zrobimy paradę równości dla hetero?? czemu takich parad nie ma? trzeba z pedałami uważać bo jeszcze trochę i dojdzie do tego, że będą mogły dzieci adoptować, a do czego to może doprowadzić każdy chyba wie.
z drugiej strony milosierne podejście młodzierzy wszechpolskiej do tej sprawy uważam za jeszcze gorsze...
tak źle i tak niedobrze. niech po prostu trzymają się zdala ode mnie!
>>Oto z nie powinni miec, bo to z medycznego punktu widzenia to choroba i
>>dzialanie destrukcujne dla podtrzymania ciaglosci gatunku.
No miły Panie, tu Pan przegiął. Homoseksualizm już dawno został wykreślony z listy chorób. Nie jest uznany nawet za zboczenie. :P
W naturze homoseksualizm jest również widoczny (w naturze = wśród zwierzaczów) od zawsze. Tyczy się niewielkiej procentowo części stada, więc zagrożenia dla gatunku nie wnosi.
Proszę administratorów o usunięcie wątku ze względu na obraźliwe epitety, rasistowskie hasła i ogólnie żenujacy poziom dyskusji. Magiel...
Ja się zastanawiam co czują rodzicie gejów/lesbijek. Czy wogóle przyznają się do swoich dzieci. Dla mnie to byłby wielki wstyd mieć syna lub córkę homoseksualną. Chyba po coś mamy podział na płeć męską i żeńską. Jestem zdania że to jest choroba (może poprostu nie umiem zaakceptować inności innych). Mam nadzieje że moje dziecko które kiedyś będe miał bedzie zdrowe i będzie miało samych zdrowych kolegów i koleżanki.
Gejom i lesbijkom mówię stanowcze NIE !!!
a czemu ten watek ma byc usuniety co cenzura wraca trzeba rozmawiac , a moze mamy siedziec cieu co kazdy ma sznse na wypowiedzenie sie a;e jeszcze raz prosze bez epitetow
Pewnie mnie zlinczujecie ale uważam że parada to dobra sprawa. Czemu? Bo będą geje szli blisko siebie, nie trzeba się męczyć żeby obrzucić kamieniami.
Wątek powinien zniknąć ponieważ obraża się w nim ludzi którzy mają inne poglądy lub inną orientację seksualną. Jeśli wszystko wolno to proponuję inne wątki np. czy Cyganie to brudasy, czy Murzyni mają prawo do życia w Polsce czy lubisz niewierzących itp. To nie cenzura tylko odpowiedzialność. To forum terrarystyczne i nikt nie powinien tutaj poczuć się wykluczony lub obrażony. Choć trzeba przyznać, że ostatnio poziom jest tu jak w maglu, że aż nie chce się zaglądać...
moze ktos mnie znenawidzi ale mam takie poglady jak wiekrzosc z was choc moze nie az tak radylane ;p
to jest dział na każdy temat więc niewiem dlaczego ten wątek ma być usunięty bo to forum terrarystyczne dyskusja poza paroma wyjątkami jest w miare kulturalna!!
ja osobiście nie akceptuje homoseksualistów i tyle!! ale uważam że kaczyński źle postąpił [jak zwykle - idiota] jednak po coś są prawa człowieka i wogule więc osobistymi wzgędami nie można się tu kierować!! jednak są równi i równiejsi!! a kaczyński hmmm cóż za dużo pierwszego polskiego czarnego dj się nasłuchał i tyle!! :P
To zrob. Mozesz, takie prawo daje Ci ustroj i prawo panujace w tym kraju. Mozesz sobie zrobic nawet parade milosnikow kartofli. Homoseksualizm o ile mi wiadomo nie jest zabroniony przez prawo, wiec kazdy moze zrobic parade na ten temat. To ze niektorzy tego nie rozumieją to juz ich problem i ich ciasnych umyslow..Cytat:
moze my zrobimy paradę równości dla hetero??
Nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka. to ze chca zalegalizowac zswoje zwiazki (nie dziwie im sie) to nie znaczy ze chcą od razu adoptowac dzieci. Idąc twoim tokiem myslenia: "nie zmiejszajmy podatkow, bo niedlugo wszyscy beda chcieli zeby je w ogole zniesc." - zgadzasz sie z takim tokiem rozumowania?
^ to bylo do "ironkapela".
Ja mam znajomego homoseksualiste, i powiem wam ze jest calkiem normalny. On wie ze na ulicy nie pocaluje swojago chlopaka (ale to brzmi...) bo moze sie to zle dla niego skonczyc. Wiec tego nie robi.
Poki zadem homoseksualista sie do mnie nie zaleca- niech sobie zyje. Akceptuje i toleruje go.
Ale legalnym zwiazkom i adopcji jestem przeciwny. Nie wyobrazam sobie zeby mozna bylo miec dwoch tatow...
Co do choroby,która zapobiega przetrwaniu gatunku-bzdura.W takim razie zabijajmy bezpłodnych mężczyzn i palmy na stosie bezpłodne kobiety. Sama miałam kolegę geja i był bardzo wporzadku.Niewiedziałabym o tym gdyby nie to że nie pociągają go kobiety i tyle. "żyj i daj żyć innym" Stosunek do tego typu spraw oznacza o naszym zacofaniu. Czym bardziej w głąb wsi tym bardziej ludzie się dziwią i boją na widok nieznajomego,obcego. Nie do końca jestem pewna czy parada jest dobrym sposobem.
Dokladnie Gdanszczanka. To sie homofobia nazwya czy jakos tak... Z biologicznego punktu widzenia taki maly promil populacji gatunku nie ma znaczenia.
Az sie dziwie ze nikt jeszcze nie nawiazal do spraw koscielnych i do tego jakie to to zle nie jest w oczach ksiezy. A niby taki wierzacy narod:>
ja mam pedała w klasie to się na przerwach do chłopaków tuli cieć jeden...
Kretschmer mam podobne zdaie czystosc gatunku najwazniejsza! czasami zaluje ze nie mieszkam w warszawie..
ehm... czystość gatunku? Z tego co wiem to nie można skrzyżować człowieka z krową... chyba pomyliłeś tematy.
Ale pedały muszą przestać domagać się coraz większych praw. Jak uznamy to zna normalność to ja nie wiem co będzie...
Przy zachowaniu granic przyzwoitości wogóle mi to nie przeszkadza. Dopóki na ulice nie wyjdą homoseksualiści i nie będą obnosili sie ze swoimi upodobaniami to niech sobie żyją dotychczasowym życiem. Komu do szczęścia potrzebne jest to że inni wiedzą o jego uczuciach? Myśle że prawdziwy pedzio czy lesbijka z krwi i kości (chciało by sie powiedzieć taki/taka z jajami, hehe) nie będzie sie obnosił (a przynajmniej nie powinien!), narażał itd itp bo to tak naprawde niczego nie zmieni.
A tłumienie parad uważam za słuszne, w myśl zasady 'daj palec a upierdzielą Ci całą ręke'.
Zacznie sie od parad, potem będą chcieli sie migdalić publicznie, a potem zaczną się ustawiać w kolejce do adopcji dziecka... a tego bym sobie, wam i naszemu potomstwu nie życzył.
tfu troche mi sie pomyliło:) hodzilo mi o czystosc spolezenstwa czyl zadnych wybrykow natury
Wątek zamykam, obraża on osoby innej orientacji seksualnej.