Oglądaliście dziś ten film ? Na mnie zrobił wielkie wrażenie ... Jest najlepszym z filmów jaki widziałem od paru lat !
Wersja do druku
Oglądaliście dziś ten film ? Na mnie zrobił wielkie wrażenie ... Jest najlepszym z filmów jaki widziałem od paru lat !
Byłam kiedyś na tym w kinie jak była premiera. Szczerze mówiąc myślałam, że będzie lepszy. Moim zdaniem za bardzo przereklamowany, ale znam osoby, którym bardzo się podobał. Kwestia gustu:)
właśnie skończyłem oglądać
Na mnie zrobił spore wrażenie,tylko długi był strasznie
Badziwie !!! mało ludzi wie, że zieloną milę stworzył Stephen King, książka jest 1000000000000000 razy lepsza od filmu !!!!!
No w zasadzie każdy, kto oglądał film powinien o tym wiedzieć, bo na końcu filmu to jest wyraźnie zaznaczone. :)
O wyższości książek nad filmami oczywiście nie ma co się rozwodzić bo to jest oczywisie.
Natomiast sam film bardzo mi się podobał, choć dzisiaj go nie oglądałem. Pamiętam, że 3h zleciały mi tak szybko, że nawet się nie spostrzegłem.
Film wcale nie jest duzo gorszy od ksiazki, biorac chocby pod uwage to ze sam King napisal do niego scenariusz :] Mi sie film bardzo podobal, tylko reklamy na TVN ch**we :/
Świetny film, choć pewnie książka lepsza (bo to norma. Czy wam też John wydał sie jakimś nawiązaniem do Jezusa? Wiecie cuda, ta scena w kinie kiedy światło z projektora tworzy wokół niego jakby łunę czy jak to się zwie, zbieżność inicjałów (John Cofee >> J.C.; Jesus Christ >> J.C.).
Jezus byl bialy!!:> nie no zartuje i szczerze nie probuje znalesc tam ukrytych watkow ;) bo zawsze to nie wypali. A film fajny choc najbardziej mi sie podobal za pierwszym razem teraz to juz sie dluzy. Ale aktor grajacy Johna to jest the gest :)
No fajny film oglądałem go już wcześniej, no a książka pewnie lepsza .
ja w tym czasie oglądałem scarry movie 2 na polsacie ;p ale Zieloną mile oglądałem juz nie raz i przyznam ze ten film naprawde mnie poruszył...
Bardzo dobry fim. Ogladalem kilka razy. Ksiazka jednak lepsza. Czytana kilka razy wiecej:P
co ? przecież to badziewie (coprawda oglądałęm 2 razy no ale...) wolałem se w tym czasie obejżeć straszny film 2
JA równiez film ogladałem kiedys i tak mi sie podobał.... ze obejzalem go jeszcze raz i naprawde według mnie film jest godny polecenia.
Film spoko i reklamy też bo można było oglądać w ciągu nich straszny film;p Jak ja nie lubie jak się fajne filmy nachodzą:D
Sluchaj wszedlaem "na kazdy temat" aby wlasnie napisac to co ty !!!!! Sluchaj ten film to najnaj jaki widzialem - od tamtej pory chyba nie bede hodowal wezy - od dzis chce kupic myszke :P:P
Jednego nie pojołem. Czy John Coffe był naprawde winny?
A tak po za tym piękny film, chociarz mało realny to i tak ładny. Pozdrawiam Pana Jingla ;]
John Coffe nie był winny został zabity za zbrodnie "dzikiego billa" bo to on zabil te dziewczynki , a Coffe chcial je uzdrowic
przynajmniej ja to tak zrozumialem
Mnie także baaardzo się spodobał ten film.
Szkoda, że John zginal :(
Nie był winna ale obława szukająca zbrodniarza złapała go jak chciał je uzdrowić nawet nie pozwolili mu sie wytlumaczyc bo wszyscy byli biali a tylko on czarny... Bardzo mi go było szkoda...
ps. Pan Jingles rządzi ;-)
Najpierw obejrzalem film ,a potem czytalem ksiazke,ktora jest nieco lepsza od filmu.Jednak ja bylem zafascynowany w rownym stopniu jednym i drugim :].Mnie sie podobal jeszcze jeden film o wiezieniu na podstawie Kinga - "Skazani na Shawshank" :]
Super film fajny też jest "Skazany na piekło"
Dobry film, mimo że długi to świetnie się go ogląda, ma klimat i łączy wszystko co w filmie najważniejsze - akcję, dramat, humor, nawet fantastykę (chyba że ktoś to pod SF podciagnie;).
Tak się przypadkowo składa że książkę skończyłem czytać 3 dni temu, co prawda juz po wcześniejszym obejrzeniu filmu, ale nadal uważam że na podstawie książki Kinga nie dałoby sie nakręcić lepszego filmu. Pomimo niewielkich zmian fabuły film naprawdę oddaje "ducha" powieści.
Obejrzałam kilkakrotnie, potwierdzam wypowiedzi kolegów na temat tegoż filmu; dodam, iż dobra obsada ;-)
PS: Mam myszkę o imieniu 'Mr Jingles' ;-)
muszie sie pochwalić ze mam pare ksiażke Kinga także własnie dvd Zieloną mile :)
Oglądałem kilka razy - jeden z lepszych tytułów jakie widziałem, książke oczywiscie też czytałem, super wogóle polecam ksiażki Kinga - czyta sie je i czyta... :)
czytalem tylko w bibliotece zginela czesc "mysz francuza" a ksiazka niezla;)