Co czujecie do swoich zwierzat ?
Hey
Chcial bym wiedziec czy czujecie cos do swoich podopiecznych czy myzlicie o hodowli i rozmnazaniu ? Ja kocham swoje gekony lamparcie / swierszcze i minimaczniki traktuje wylacznie na karmowke i hodowle / modliszki i patyczaki hodowle ktora lubie obserwowac i rozmnzac ;P
nie byl bym wstanie oddac/sprzedac moich gekonow do ktorych czuje...milosc :P:)
A wy co czujecie ?
Pozdrawiam
Re: Co czujecie do swoich zwierzat ?
milosc... oddalbym za nie zycie
nic są dlamnie obiektem obserwacji i napewno nie odał bym życia za nie :P
Ogromna miłośc , normalnie jak z telenoweli Brazylijskiej , chyba ze wolisz Wenezuelskie :-) Chyba wyjde na żabe rogatą ...
Ja bardzo lubie moje zwierzaki bo sa fajne :)
Ja też jeżeli kupuje nowe zwierze to się do niego przywiązuje ;) Moze to niektórych dziwić , że mozna się przywiązać do patyczaków :D
Bez nich nie moglbym zyc...po prostu staly sie one jednym z elementow mojego zycia i bez nich nie wiem co by sie dzialo :D:D:D:D:D
Ostatnio mąż powiedział że lepiej się do żółwia odnoszę niż do niego. Może miłość to nie jest ale na pewno wielkie uczucie :) Zresztą żółwia znam dłużej niż mężą ::)))
nie powiem ze sa mi obojetne, ale pajaka bym nie zabrał ze sobą do łóżka :P
Mówiąc szczerze przed kupnem pierwszego zwierzaka było mi obojętne żeby mieć wogóle zwierze.. Po kupnie koszatniczki i po połowie roku jej życia (po pol roku zdechla) to nie umialem sobie wyobrazic życia bez zwierzęcia.. Tak więc chyba zostanie tak jak teraz jest żeby zawsze w domu było jakies zwierzątko.
Ja jestem bardzo przywiązany do mojej vaganski i w sumie nie wstydze sie mówić, ze czuje do niej miłość. Wole gadać coś do niej niz do niektórych lidzi :) Tak samo kocham mojego psa i kotke.
"KOcham" swojego regiusa, jak przyjaciela. Życia bym za niego pewnie nie oddał, ale dużo poświęcił bym dla jego dobra.
ubóstwiam swojego Agamka jak przyjaciela, byłabym w stanie bardzo dużo dla niego zrobić i nigdy bym go nie sprzedała. Do żab jestem przywiązana na tyle, że przykro by mi było ich się pozbyć, podobnie mojego jedynego bęzkręgowca - pająka Pączka, mimo że są to całkowicie niekontaktowe zwierzęta. Z wężami nie czuję "duchowej" zażyłości, to raczej moja snobistyczna kolekcja mająca na celu wychowanie ich na dorosłe wężyki, sparowanie i rozmnożenie.
z bezkregowców nie sprzedałbym i bardzo lubie tylko moją samice p.regalis ;) Boasy są bezcenne choc samica jest strasznie wredna :) Reszte zwierzaków też bardzo lubie :)
W przeszłości hodowałem głównie niewielkie gatunki gekonów, trudno się do ośmio centymetrowego karła przywiązać, a jednak można :)
Największym sentymentem darze samca agamy czerwonogłowej pomimo iż jest wyjątkowo wredny, agresywny, próbuje dziabnąc nawet gdy wymieniam wode. Ale to jest nieodwzajemnione uczucie :)
Trudno oddac życie za swoje zwierzaki,kazdy z nich ma jakąś niematerialną wartosć,ale przecież bez przesady.
Do gadów człowiek sie przywiązuje,do bezkręgowców raczej nie,w końcu ich życie jest nietrwałe jak wiosenny snieg.
No co by tu powiedziec...Nieodlaczny od jakis 3 lat element mojego zycia.Sprawia mi wielka satysfakcje ogaldanie ich jak jedza ,rosna itp. Moja dziewczyna podobnie jak maz Joasi stwierdza ,ze do Kluski (B.smithi) zwracam sie ladniej niz do niej :D.Obecnie kilka osob powierzylo mi swoje zwierzeta (mam w tej chwili ponad 50 pajakow, chomika swojej dziewczyny i modliszke,a czekam jeszcze na kilka) i kuna czuje sie jakby spelniony.Nie zajmuje mi opieka wiele czasu ,a jednak cieszy jak cholera gdy nie moj pajak chwyta swierszcza,badz pielegnuje swoje cialko.Co tu duzo gadac "kocham" ptaszniki i to nie wazne czy sa moje czy tez nie...po prostu :]