-
Re: KICHANIE
Rysiek uv nalerzy stosowac dla tego ze jest to wygodniejsze niz wsadzenie slonca do terrarium ... a takie oswietlenie jest konieczne
wapno podaj sie dlatego ze legwany w hodowli nie moga uzupelnic jego niedoboru, w naturze maja zupelnie inne warunki zycja, daltego podaj sie w hodowli sztuczne faramceltyczne srodki.
NIGDY NIE TWIERDZILEM ZE KICHANIE JEST OBJAWEM JAKIEJS CHOROBY
Jedynie nie jestem pewien do tego czy kichanie ma akurat na celu pozbycje sie soli !!!!!! czy moze legwany robja to w jakims innym celu.
dr Robercie a moze przytoczone slowa autora zostaly napisane takim samym mechanizmem jak wedlug Ciebie opisywane jest przez wielu przyswajanie witaminy D3 ..... (moze autorzy kieruja sie tym samym mechanizmem) ????? Co do smaku wydzieliny, zapewne jest tam tez sol, ale byc moze "przypadkowo" tak jak np. sol w ludzkim pocje.
"CO NIE ZNACZY ZE CZLOWIEK POCI SIE PO TO ZEBY POZBYC SIE SOLI"
Nika, nie mam legwana i nie polecam podawania takich zeczy legwanom.
To ze legwany zaltwiaja sieraz dziennie nie jest wedluk mnie zadym argumentem.
Podsumowanie - Zgadzam sie ze kichanie jest naturalnym procesem, zgadzam sie ze w tej wydzielinie jest sol, ale nie jestem pewien czy ten proces ma na celu pozbycje sie soli, czy sol w tej wydzielinie nie jest moze przy tzw. okazi.
Uprawnienia umieszczania postów