-
Re: dziwne zachowanie
Jak masz lega 40 cm to nie masz lega tylko 1/3 lega.
Poczekaj aż urośnie...
One się nie boją kompieli tylko ponieważ są terytorialne nie znoszą wtrącania się do ich "państwa". Jak go wsadzisz do wanny to zawsze jest jakaś zmiana otoczenia. Na to nie zwracaj uwagi. Wanna jest ok!
Niepokojące jest to że opisujesz zachowanie swojego legwana jako "apatyczne" tzn. wynika to z twojego opisu. Wyjmuj lega cześciej z terrarium /jeżeli to zachowanie to nie choroba/ -tak się składa że legwan z powodu swojej wrodzonej agresywności itp. potrzebuje trochę "urozmaicenia" w swoim terraryjnym życiu. Nie możesz go ciągle trzymać w małym terrarium. Wypuszczaj go na spacery po swoim pokoju ale kontroluj przez caly czas to co leg robi i gdzie się znajduje.
Zrób eksperyment i otwórz pokrywę terra. Tak się niestety składa że to ty musisz "latać" za legiem a nie on za tobą -jeżeli zależy ci na jego dobrym samopoczuciu...
Oczywiście piszę to bo zakładam że twój leg jest zdrowy i nie potrzebuje pomocy weter.
Jestem prawie pewien że jeżeli twoj leg jest zdrowy ,to po wypuszczeniu go "na pokoje" odmieni mu się temperament.
ps.
ja czasami nie mogę ze swoim wytrzymać -HELP MY:-)
Uprawnienia umieszczania postów