Jeszcze pozwolę sobie odpisać na Twój zarzut , cyt. "tekst o kolejnym oddaniu legwana ponizej jakiegokolwiek poziomu- powiedzialabym ci: "jak smiesz", ale nie zamierzam dyskutowac na takim poziomie. mysle, ze zamin zaczniesz zadawac pytania pod rozwage innym zastanow sie nad soba."
To co Ci wet powiedział nie jest tak do końca prawdą, bo wyobraź sobie, że legwan może sam pod własnym ciężarem przy nieodpowiednim ruchu złamać kończynę . Przyczyną jest m.in. zła dieta, brak UV, złe warunki w terrarium, a nie niefrasobliwość właściciela. Bzdura ! Zdrowy legwan jest zdolny do takich karkołomnych wyczynów, że w najśmielszych snach Ci się nie śniło. Zaczynasz przygodę z terrarystyką i to pechowo. Współczuję. To przykre. Moja rada, to dobrze czytać to forum, przejrzeć FAQ . Roztocza, kleszcze to też nie rzadkość. Wielu borykało się z tym problemem. Chciałem ten problem naświetlić. Wiesz, wiele meili otrzymałem tego typu, że brak kasy na weterynarza, nie mam na świetlówkę UV , czy jest potrzebna, albo, że będzie za pół roku, mam terrarium 40x50x50, czy jest dobre dla legwana. To wszystko wkurza, bo jak ktoś ma dostęp do netu musi coś wiedzieć zanim kupi to zwierzę. Wiesz np. o tym, że masz obowiązek zarejestrować swojego lega i to tylko do listopada jest termin ? Powinnaś w sklepie dostać odpowiednie dokumenty. Jak piszesz, jesteś nowa,a to co odpisałem to moje zdanie. Jak do tego podchodzisz - Twoje. Po to jest forum i nie trzeba się obrażać, tylko dyskutować. Pozdrówko! Rysiek
Ps. Nie martw się, ja też kiedyś swoje musiałem tu wysłuchać jak zaczynałem i jestem do dzisiaj, 4 lata. Nie odchodź.