hej hej z ty mciecie e2rd to tak nie strasz to az od 2mm do 10mm 1.50zl za metr bierzacy a 2zl ja kupujesz plexe powyzej 10mm jak ktos wydaje 900zl za plexe to chyba stac go te 8 zl za pociecie niea najlepszy gatunek plexy to pierwszy gatunek i tafla plyty nie wytlaczana a wylewana! I jak mowisz e2rd mnie sie sprzedawca (kolega ojca) na wejsciu spytal do czego bede uzywal tej plexy a po po daniu odpowiedzi zmienilismy magazyn bo ten w ktorym bylismy to byla "plexa" spozywcza w czudzyslowiu bo tez jest tam gdzie sprzedaja plexe ma taki sam kolor ale inne zastosowanie wytlacza sie zniej pojemniki na zywnosc itp jest tansza o polowe od zwyklej plexy po prostu duzo pytac i sie nie wstydzic! A miedzy innymi plexa to POLIMETAKRYLAN METYLU (PMMA) i rozne proporcje tego glownego skladnika tworza rozne plyty (im wiecej tym lepsza i drozsza) tzn nie dokonca tak ale mniej wiecej
hm a tak pozatym jak wracalem dzisiaj z zoologa po zlozeniu zamowienia na dno do paludrarium wpadlem tam i pogadalem jeszcze chwilke facet powiedzial ze duzo marketow zamiast szyb uzywa plexy do drzwi obrotowych
bo zwykle szklo jest zaciekie do tego
wiec proponuje sie kiedy przyjzec takim drzwiom i przypomniec sobie to zdjecie tutaj pokazane i czy to jest to samo pozdrawiam a ja dostalem 10 letnia gwarnacje na plyte ze nie pociemnieje nie poblaknie ani od slonca ani od uv na zarysowania nie daja ale to nie problem bo zarysowan nie bedzie to nie moj stolik w czwartek przyejzdza dno do paludarium
wiec plexe bede mial w poniedzialek moze juz pocieta i bede skladal zacierajcie niedowiarki raczki