Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Czyżby cos poważniejszego ??

Czyżby cos poważniejszego ??

Re: Czyżby cos poważniejszego ??

Witam.
    A w jakim jest wieku Legwanica ? ile stopni miała woda gdy Legwaniczka do niej wskoczyła ?

raczej powiedzialbym ze to samiec ale nie jestem pewien ma 1,5 roku a woda dokladnie ile miala to nie wiem ale jak wlozylem reke to byla dosyc ciepla ale nie goraca dopuscilem zimnej i wlalem mu ja do baseniku on od razu tam wskoczyl i reste juz znacie

ja powiem tyle,ze ladny legwanek,nawet bardzo,,,
    /p.s.ciekawe czy za ten post mnie beda straszyc,,, pozdro,

Moja "demolka" wygląda dokładnie jak Twoja , porównanie biore szczególnie po wyglądzie worka podgardłowego i tu jak się okazało ze moja jest samiczką ma 90cm i nieco ponad 1,5 roku ( byłem pewien że to samczyk ) !! A co do wody to chyba zdecydowanie odpada.
    Nie chciałbym wprowadzić w bład dlatego nie lubie gdybać co to może być , choć przyzam iż moja różne miała humorki i zachowania .

Hmm ile czasu nie przyjmuje pokarmu ? i jaka temperatura wewnątrz terrarium ?

Tak siedze myśle i jedynym mądrym rozwiązaniem byłoby zrobienie foto RTG.
    Wszystko będzie jasne i przynajmniej jedną z wielu wątpliwości można będzie wykluczyć.

pokarmu nie przyjmuje moze od 3 dni wczesniej jadl (trwalo to ok 3 moze 2 dni) ale minimalnie praktycznie cos wziol i zaraz odchodzil od miski temp w terrarium od 24,5 na dole do 38 pod promiennikiem wilgotnosc 75-80% z nawilzacza wiec warunki w porzadku wczesniej tez zdazalo sie ze nie jadl ale to bylo kwestia kilku dni i sie poprawialo dzis zrobilem karton z torfem zobacze czy wogole go to zainteresuje a do weta na rtg najwczesniej bede mogl dopiero jechac w srode o ile zdazeale w czwartek to juz na 100% pojade o ile sytuacja sie nie zmieni

Skoro bywało ze dłużej nie jadał niż teraz ( 3 dni ) to myśle ze trzeba jeszcze poczekać , i bacznie obserwować co się bedzie działo .
    Jeżeli 2 tygodnie nie przyjmuje pokarmu to wtedy jest problem ...

hej Papec i jak tam przyszedl apetyt?? Moja Diablo tez ostatnie kilka dni poscila ale dzis zauwazylem ze wszystko wraca do normy a jak z Twoim smokiem??

Uprawnienia umieszczania postów