te korsakow co sie tak uczepiłeś? nie wiem jak tam jest w tym twoim idealnym świecie ale weź poprawkę na to, że w różnych domach panują różne warunki! wcale nie jest prawdą to co mówisz że będą takie wachania temperatur! nie wiem też co ty tam sobie ogrzewasz 20 watowym promiennikiem...a co do temperatur nocnych to nie wiem czy przypadkiem udało ci się przeczytać, ale minimalna nocna temperatura dla legwana wynosi 22 stopnie a nie 19! no i trzeba jeszcze wziąć poprawkę na to że jest to prawdopodobnie młodziutki legwanek i potrzebna mu jest wyższa temperatura niż dla dorosłego i zachartowanego już legwana, a taka temperatura to około 25-28 stopni!!!!!!a co do ilości higrometrów itd to ja lubie mieć pewność jakie warunki panują w poszczególnych częściach terrarium. jak ty - wielki mędrzec tego nie potrzebujesz bo wiesz wszystko najlepiej to zatrzymaj tą mądrość dla siebie a nie doradzaj innym jak mają postępować!!! poczytaj troche i zastanów się zanim zaczniesz zadawać kłam innym użytkownikom forum!!!!! miłej lektury.