Byliśmy u weta , pocieszył mnie - powino być dobrze . Ważne , że łapka sprawna , porusza nią , nie krwawi , szew się nie rozrywa , za 10 dni zdejmujemy szwy.
Słuchajcie , ile czasu trwają te gody ??
... przy okazji całej tej stresującej sytuacji przekonałam się , że ZĘBY LEGWANIE naprawdę są bardzo ostre , a dorosły agresywny osobnik może wyrządzić poważną krzywdę .
Słuchajcie ... ta łapka ( tzn. ramię w najgrubszym miejscu ) wyglądała tak jakby np. niedokrojona kromka chleba , jakby przecięta nożem na dwie części , do kości . Wyobrażacie sobie ?? Te krótkie ząbki , których prawie nie widać tną jak brzytwa .
Jestem w trakcie projektowania terrarium ( tzn. tato i zarzeka się , że to już ostatnie ) . Miało być jedno wielkie , a teraz po tym wczorajszym horrorze to myślę , że może jednak lepiej dwa.Skoro takie sceny mają się powtarzać to może rzeczywiście lepiej je rozdzielić . Chociaż prawie dwa lata mieszkają razem i było ok .
... Rysiu nie wspominaj mi o haremie )) . A w żadnym wypadku . Legwaniki jak małe dzieci , potrafią być urocze , ale i kłopotów nie mało . Pozdrawiam. Ania