-
Re: "gryzienie" ścian - czy to niedobór wapnia ?
Meg.... zastanawiam się czy ludzie "uczą się" agresji od legwanów czy
odwrotnie. Sama zdecydowałaś, że nie będziesz się odzywała w moich postach,
w żaden sposób STĄD Cię nie wyganiałem -> byłem (i jestem) jeno przeciw KRYTYCE a ZA poradami. I tu Rysiek znów pokazał KLASĘ (GORĄCE POZDROWIONKA !!!)
potwierdzając to, co wyżej napisałem o UV. Nie twierdzę i nikomu nie próbowałem wmówić, że UV są smokom zbędne, właściwie bardziej chodziło mi o to, by "nowicjusze" (o ile do tych postów dotrą) zdali sobie sprawę z tego, że nie muszą od razu kupować kompletu (tzn. legwana z żarówą), że można te wydatki nieco rozłożyć w czasie. Oczywiście wiem, co to MBD, ale wiem również, że szablony i sztywniactwo myślowe jest/bywa złe. Gdyby nie próby/eksperymenty, do dziś nie udałoby się niczego w domu trzymać Moją "działką" kiedyś była oceanografia, miałem pracować w MIR (Morski Instytut Rybacki w Gdyni), miałem jechać na wyprawę do Tajlandii, bo dorowadziłem do sztucznego rozmnażania ukwiały (wykorzystując komórki interstycjalne z mezoglei). Dla Ciebie pewnie to przechwałki, ale chcę przez to powiedzieć, że hodowla, to nie tylko powielanie tego, do czego doszli inni...
Pozdravki i życzenia wszystkiego najlepszego w Nowym, 2005 ROKU
Uprawnienia umieszczania postów