-
Re: Szybka pomoc
Podłoża nie ma w terra, tzn. ma tylko szybę. Kiedyś stosowałem wiórka kokosowe, ale już od dawna nie stosuję. Jutro odrazu po szkole jadę to weterynarza obcokrajowca "Seydou Zan Diarra". Zrobie mu odrazu wszystkie badania, a przedewszystkim zdjęcie rentgenowskie. W taki sposób powinienem się wszystkiego dowiedzieć. Legwan był sondowany jak był malutki miał coś koło 25-35 cm z ogonkiem - maleństwo. Sondował Łukasz Sułowski - biofil - kłaniam się
Ale czy to sondowanie jest w stanie określić na 100% płec u takiego maluszka? Z budowy jego głowy mi wydaje się ze to samiec, ale do końca nogdy pewny nie będę. Trudno by mi było jakby to jednak były jajka. Nigdy się z czymś takim nie spotkałem, i zawsze się tego obawiałem co ja zrobie bez doświadczenia, dlatego chciałem samca jak kupowałem. AAAaa.. jeszcze miałem napisać że legwan jak się załatwia to prawie niczym, nieraz sama woda nawet bez tego białego, oraz bez części czarnej. Praktycznie kału nie oddaje, bo co to jest kilka kropel moczu na takiego potworka. Mam nadzieje że jutro się wszystko wyjaśni. Jeszcze go dzisiaj napoję ze spryskiwacza, bo nie chce zeby się odwonił. Żal mi zwierzaczka. Już tak się do niego przyzwyczaiłem, wychowałem od małego, oswoiłem jak nie wiem co, dlatego moja taka nagła reakcja. Już nawet na pole z nim wychodziłem, chociaż wiem że za wcześnie. Jestem dobrej myśli. 3majcie kciuki, aby nic poważnego.
WSZYSTKO DLA DOBRA ZWIERZĄT!
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów