Ja tylko dodam, że zachęcam do kupna kiełkownicy. Można kupować gotowe kiełki za ok. 2,50zł. za pudełko ale kiełkownica kosztuje 25-30zł. (zależy gdzie) więc szybciutko się zwróci i największa zaleta - kiełkujesz co chcesz. Dla przykładu ja kiełkuję nasiona: soczewicy, soji, fasolki munguskiej (przysmak mojego legusia), rzodkiewki (drugi przysmak), lucerny, słonecznika, fasoli do posadzenia i hodowania liści. Możesz też zasadzić pietruszkę w doniczce tak żeby 1cm wystawała w ziemi na wpół zmieszanej z piachem i hodować natkę. Może za szybko nie rośnie ale jak posadzisz kilka sztuk to dla tak małego lega wystarczy. Czasami jeszcze w marketach można dostać rzodkiewkę z ładnymi liściami, które mój leg bardzo lubi, samej rzodkiewki też od czasu do czasu możesz troszkę wkroić. Jeśli tak jak piszesz dla swojego lega zrobisz wszystko, to kup mu porządny termometr. Taki elektroniczny z higrometrem który ma czujnik w obudowie, a drugi na kabelku. W ten sposób będziesz mógł kontrolowac temp. w dwóch miejscach, np. najciepleszym i najchłodniejszym, a przy tym będziesz miał wgląd na wilgotność. Można takie dostać za 40-70zł. Tych naklejanych nie polecam, są niedokładne, a przy tym jeśli jest naklejony na szybę to mierzy temperaturę szyby, a nie w terra, a to dlatego, że szyba nagrzewa się od wewnątrz ale chłodzi z zewnątrz (chyba, że masz taką samą temp. w pokoju co i w terra. Powodzenia.