A to dlaczego można wykluczyć wady genetyczne ????? Legwany nie mają genów ???? Czy posiadają tak doskonałe geny, że wyklucza się "błędy"? UUUUuuuuu troszkę mnie zaskoczyłeś jak na biologa
Pozdrawiam
P.S Piszesz "w naturze" - na podstawie jakich badań (chodzi mi o polowania na świerszcze ), bo z tego co wiem i na podstawie badań (autorów prac i tyluły i strony itp. podawałem już kiedyś i robił to też dr biologii Robert Maślak) JASNO wynika, że młode nie polują na robactwo w naturze ( co najwyżej może taki świerszczyk - nie piszę o piśmie z kiosku - zostać zjdzony przez przypadek jeśli siedział akurat na liściu zjadanym przez legwana. Piszesz też, że wiele młodych same ściągają świerszcze, by je zjadać. Czy np. młody szczeniak psa ( jak wiadomo ogólnie w środowisku weterynaryjnym i kynologicznym ) zjadający namiętnie korę i zbutwiałe liście lub patyki - oznacza , że żywi się drewnem ???? To już tak odbiegając od tematu :P
No nic zapytamy ponownie znajomego dr (choć odpowiedź znam ) czy legwany żyjące na wolności z np. Meksyku polują namiętnie na świerszcze.
Pozdrawiam