A to dlaczego można wykluczyć wady genetyczne ????? Legwany nie mają genów ???? Czy posiadają tak doskonałe geny, że wyklucza się "błędy"? UUUUuuuuu troszkę mnie zaskoczyłeś jak na biologa![]()
Pozdrawiam
P.S Piszesz "w naturze" - na podstawie jakich badań (chodzi mi o polowania na świerszcze ), bo z tego co wiem i na podstawie badań (autorów prac i tyluły i strony itp. podawałem już kiedyś i robił to też dr biologii Robert Maślak) JASNO wynika, że młode nie polują na robactwo w naturze ( co najwyżej może taki świerszczyk - nie piszę o piśmie z kiosku- zostać zjdzony przez przypadek jeśli siedział akurat na liściu zjadanym przez legwana. Piszesz też, że wiele młodych same ściągają świerszcze, by je zjadać. Czy np. młody szczeniak psa ( jak wiadomo ogólnie w środowisku weterynaryjnym i kynologicznym ) zjadający namiętnie korę i zbutwiałe liście lub patyki - oznacza , że żywi się drewnem ???? To już tak odbiegając od tematu :P
No nic zapytamy ponownie znajomego dr (choć odpowiedź znam) czy legwany żyjące na wolności z np. Meksyku polują namiętnie na świerszcze.
Pozdrawiam![]()

- zostać zjdzony przez przypadek jeśli siedział akurat na liściu zjadanym przez legwana. Piszesz też, że wiele młodych same ściągają świerszcze, by je zjadać. Czy np. młody szczeniak psa ( jak wiadomo ogólnie w środowisku weterynaryjnym i kynologicznym ) zjadający namiętnie korę i zbutwiałe liście lub patyki - oznacza , że żywi się drewnem ???? To już tak odbiegając od tematu :P
Odpowiedz z cytatem