Oczywiście przy rekonwalescencji np. po złamaniach, białko jest wskazane, a dlaczego jajko? z prostej przyczyny łatwośc dostępu cały rok Wiem, Wiem robactwo można kupic w sklepach zoologicznych, ale nikt Ci nie sprzeda jednego świerszcza, bo te są w pudełkach ))) więc i względy ekonomiczne. Jednak podawanie oseska 1 raz w tygodniu ... u uuUUU ...to zdecydowanie za często ( myszy mają kości - tak? czy soki trawienne są w stanie je strawić czy też nie jak kukurydzę, czy te mają słuzyć jako balans pokarmowy) Sumując:

Możemy ( lecz nie jest to absolutnie legwanom potrzebne do szczęścia i zdrowia) legwaną zdrowym, silnym, niebędącym na leczeniu i ciężarnym podajemy białko - najlepiej jajko -1 raz w miesiącu.

mutacje w naturze są na 99% wykluczone ( choć 1% zostaje, że są jednak możliwe) poszukaj w archiwum o krzyżowaniu I.i.i z I.i.r na pograniczu ich występowania ) natomiast w masowej hodowli bardzo możliwe - nie zalecane.

Ty i większośc tutaj jesteśmy przeciwnikami podawania białka zwierzęcego - bo wiesz z czym to się wiąże (FAQ pkt 29)

W naturze Legwany mogą zjeść przypadkowo robala, lecz na nie nie polują.
W terrarium mogą to robić z czystej ciekawości, bo coś się rusza.

Czy zgadzasz się z podsumowaniem ? )))))))) Myślę, że jako przyszły biolog zgodzisz się z tym
Pozdrawiam

P.S. Takie dyskusje lubie ))) choć nie za często ; )