Witam,

No, dorwałem się do netu. Pytasz o wskazówki techniczne? Miałem takie drzewo w poprzednim miejscu zamieszkania, więc trochę mogę Ci pomóc.

Jeśli to będzie akacja............ to,

1. Szukaj drzewa, które będzie miało dużą średnicę u podstawy.

2. Zakładając, że masz standardową wys. mieszkania w blokach tzn. 2,52, to szukaj pnia o wys. co najmniej 2,60 - chodzi o to, że drzewo schnie i się kurczy, a ja proponuję Ci obsadzić je - podłoga- sufit, na wcisk, będzie wtedy naprawdę stabilne (przecież Twój legwanik nie jest już ułomkiem ).

3. Szukaj drzew, które były przycięte lub złamane za młodu (będą miały ciekawszą i gęściejszą koronę od akacji "nie ruszanych" i zaoszczędi Ci to wiązania poprzecznych konarów i drabinek - będzie wyglądało naprawdę real).

4. Bez problemu dostaniesz sztuczne liście do złudzenia przypominające akację, lub podobne, które wmontujesz w pień i gałęzie (cieniutkim wiertłem robisz otwory i systematycznie robisz kompozycję)

5. Pień u dołu może stać w misce o średnicy ok. 60 cm. wypełnionej wodą. Oczywiście micha z zewnątrz i w środu obklejona kamieniami - gładkimi, to będzie łatwo ją czyścić (nie polecam piaskowca, ładny, ale upierdliwy), a Twój pupil będzie miał nieograniczony dostęp do wody. Pamiętaj, aby na dole zrobić odpływ (może być z boku), ułatwi Ci to utrzymanie czystości. TOTALNY REAL...........................

6. U góry świetllówka i promiennik na konarach.

7. Zaufaj mi, będzie bomba.

Jeśli o czymś zapomniałem, pytaj, w miarę możliwości doradzę Ci.

Szkoda, że nie mieszkasz na wschodzie............tutaj lasy......................

Poszukam i jak znajdę to wyślę Ci zdjęcie takiej akacji (pamiętaj, że są krzewy i drzewa).

Pozdrawiam.