-
Re: Witamina A+D3
Witam 
Trochę zamieszania 
Zelek - RAZ w tygodniu JENDĄ kroplę do pyszczka albo pokarmu - nie DWIE... 
Teraz gwoli wyjaśnienia pozostałym uczestnikom tematu - generalnie uważa się, że wit D3 nie jest przysfajalna przez organizm legwana z ukł. pokarmowego... - powiem tak - napewno jest słabo przysfajalna, gdyż rozpuszcza się w tłuszczach zwierzęcych, których legwan raczej mało jada. Jednak jak dotąd wyciągnąłem już z poważnego MBD sporo legwanów i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, iż stosowanie "ludzkiego" preparatu "A+D3" jako wspomagacza dla promieniowania UVB oraz dodatków wapiennych w karmie, jak dotąd zawsze przyspieszało wyniki kuracji.
Tak więc : pojedyńcza kropla dla rocznego legwana, podana raz w tygodniu (przez powiedzmy 4tygodnie) nie narobi jakichś szczególnych szkód jeżeli idzie o jego organizm, natomiast coś jednak musi w tym być, skoro u legwanów u których nie stosowałem tego specyfiku, poprawa stanu następowała zwykle duuuużo później, niż u tych, które dostawały taki dodatek.
Co do kwestii polecania lub nie towarów ze sklepu - powiem tak :
Nie zawsze muszę zarobić - gdy ktoś zwraca się do mnie z problemem, doradzam to, co uważam za dobre, nie to co byłoby dla mnie najkorzystniejsze... Może to błąd, ale uż nie raz ODRADZAŁEM potencjalnym klientom bezsensowne zakupy...
Uprawnienia umieszczania postów