Popieram slowa Arrow-a!!! Kameleon to nie zabawka! Kupujac kameleona zam nie wiedzalem czy bedzie mu dobrze. wiele razy slyszalem ze zyl tylko 3-4 miesiacy Z tego co wywniopskowalem to wszystko wyhodzilo z braku wiedzy posiadaczy kameleonow jak np. brak dobraj wetylacji, brak UV, i podawania witamin jak i wapnia w karmie i brak wilgoci.
Jesli chcesz kameleona przemysl to dokladnie! Ja mam kameleona jemenskiego i co tydzien kupuje 3 opak. swierszczy naszczescie taniej. Cena 1 opak. swierszczy w sklepie 10zl. Moj kamek zjada 5-6 swierszczy dzienie i do tego cos jak zlapie (muchy, pasikoniki polne, ćmy). Jesli chodzi o oswietlenie to mam zarowke lustrzanke 60W i do tego swietlowke UV Repti Glo 0,8 (dobra dla kamelonow). Sa tez inne swietlowki ale nigdy ich nie mialem w reku wiec nie moge sie na ich temat wypowiedziec Terrarium zrob wysokie jak tylko mozesz. Ja mam 90cm wysokie i podstawa 50x60. Jesli chodzi o wapno podawane z karma to polecam Calcium patentoncium i witaminy jako wibowit. Dawkowanie masz w opisie "Krzywica" (poczytaj!) Lepiej zapobiegac niz leczyc.

Pozdrawiam!
Dawid
Kamelon
3City