Witam!
Szkoda mi kamki(( Zrobiles blad kupojac kamke i dopiero teraz zdobywajac wiedze Co bo terrarium to troche za male. Jesli chodzi o oswietlenie to 2x 30W powinno wystarczyc. Ale na samych zarowkach kamka nie pociagnie Powinienes kupojac kamke odrazy kupis swietlowke UV repti glo 0,8. Pozwoli to kameleonowi wylapytac promienie ultrafioletowe i pozwoli odkladac sie wapnia w kosciu. Powinienes tez podawac wapno razem z porzywieniem czyli Calciumpatentoncium roztarty na pyl i podawaby ze swierszczami (opis na str.) Oswietlenie powino swiecic sie 12-14 godzin. wzaleznosci od pory roku. Nie biez kamki na rece!!! Przynakmniej teraz. Jest w stresie, a jak bedziesz na sile ciagnal ja i caly czas siedzial z nosem przy terrarium to byc moze ze bedzie miala stresy i nie bedzie jesc (moja nie jadla przez 4 dni) Kameleony nie sa na reke! Sa to zwierzeta do ogladania! Wytlumacz se to w prosty sposob "Rybek akwariowych tez nie trzyma sie w reku". Wchodzac do okoju poruszaj sie tak jak by cie tam nie bylo, tymbardziej jesli masz terra gdzies w poblizu czestego chodzenia np. przedpokoj.
Co do witamin to nie znam ich Ja uzywam Calciumpatentoncium i Vibowit. (opis na str.) Jesli myslisz ze kameleon bedzie pil te witaminki z pojemniczka to bede msial cie zmartwic Kameleony nie kozystaja z pojemniczkow. Spragniony kameleon padnie pezy misce z woda a nie napije sie Dlatego musisz 1x dzienie zraszac terrarium spryskiwaczem do kwiatow. Postaraj sie nie chlapac na kameleona.

Jesli Ci nie padnie w przeciagu 3 tygodni to moze bedzie zyc

Pozdrawiam!
Dawid
Kameleon
3City

Szkoda kamki Nastepny klijet zafascynowany Gadem nie majacym pojecia co go czeka((

SORKI ZA MOJA BRUTALNOSC!