Ja podaję mojemu kamelkowi takie witwminy. Daję mu 2,3 krople na tydzień (polewam nimi świerszcze). Pić faktycznie z miseczki nie będzie.
Z Twojego opisu widać, że dobrze dbasz o kamelka ale musisz nadal dużo czytać o tych "gadzinkach".
Twoje terrarium na pewno ma wentylację - ja w swoim wyjęłam jedną szybką ruchomą i wstawiłam siatkę. Na dnie mam troche torfu akwarystycznego i kostkę kokosową. Oprócz tego dużo gałęzi i roślinkę.
Bardzo ważne są również oświetlenie UVA,UVB i wapno. Czasem biorę kamelka na ręce ale tylko wtedy gdy jest bardzo ładna pogoda i chcę, żeby pochodził po drzewku na dworzu. Nie wiem czy to jest dobry pomysł ale nie chcę mu odbierać tych parę chwil przyjemności bycia na "wolności". Nie rób tego jednak jak widzisz, ze kamelek nie lubi być brany na ręce. Nie wiem co jeszcze napisać, zeby pomóc tym osobom, które już nabyły kameleony a niewiele o nich wiedzą (albo i wcale). Na tym forum jest wystarczająco dużo informacji-proponuję też odwiedzić forum www.terrarystyka.com.pl