gekon lamparci jest the best http://www.lamparcik.prv.pl/
ja mam gekona od 5 miesiecy i zakochalem sie w tych jaszczurkach. Sa super! a to ze prowadza nocny tryb zycia to maly minus (male gekony boja sie swiatla jednak starsze wychodza w dzien wygrzac sie pod lampe, mozna tez karmic w dzien).
PLUSY: m.in. bardzo ladne, swietnie poluja, bardzo ciekawskie (przynajmniej moj) i co najwazniejsze bardzo sie oswajaja.

Z tym ile jedza to trudno powiedziec ... bo raz zje 5 malych swierszczy a raz jednego i wogle nie je przez pare dni. Racze mowi sie ze jedza 1-3 swierszcza.. tak przynajmniej ludzie gadaja

Terrarium nie musi byc duze ok. 60cm szer i ok. 60 dlug. No oczywiscie to zalezy ile chcesz hodowac.. bo jak male stadko to pewnie sie nie pomieszcza w takim terrarium. W terrarium powinno byc duzo kryjowek... jako podloze raczej dla mlodych nie powinno sie stosowac piasku (prznajmniej do 8 miesiaca zycia) bo moga sie zaczopowac piaskiem (maja sklonnosci do jedzienia piasku). Oczywiscie jest wiele osob ktore hoduja na pisasku i nic gekonika nie jest - ja hoduje na na kostce kokosowej (jest za duza byja mogly polknac :P).

Popytaj ludzi na czacie... jest duzo osob ktore znaja sie na lamparcich o wiele lepiej niz ja...

Pozdroffka