Zobacz dokładnie od kiedy ma ta ustawa obowiązywać. Z tego co pamiętam to ona dopiero będzie obowiązywać (chyba od listopada przyszłego roku). Na razie obowiązuje przepis nakazujący rejestrację, ale bez podawania takich szczegułów.
Piszesz oświadczenie woli, podajesz gdzie kupiłeś (jak masz rachunek lub paragon to dodajesz kopię), itd. Po prostu wypełniasz wszystko co możesz poza punktem: 9 i 10 (bo tego nie masz - zamiast dajesz oświadczenie woli i kopię rachunku) i bez punktu: 1 i 2 bo to wpisuje sam Urząd.
Postaraj się od razu o jakiś dokument poświadczajacy Twój wpis do rejestru. To na wypadek gdyby ktoś wpadł z jakąś kontrolą. Możesz pokazać, że masz wszystko legalnie - masz jakiś dokument poświadczajacy dokonanie rejestracji.
Swoją drogą życzę dużo szczęścia w kontaktach z urzędami. Ja już 6 razy próbowałem. Na razie zrezygnowałem. Nie poddaję sie jednak i na pewno to załatwię. Tylko, że te baranki za biurkiem zazwyczaj nie mają pojęcia o co chodzi, nawet jak im dasz ustawę przed nos np w Dzienniku Ustaw.
Powodzenia!!!!