-
Re: Potrzebuje POMOCY! - dostałem nieoczekiwanie kameleona
Człowieku, czy ty nie czytasz tych opisów które ci wszyscy podsuwają??? Kameleon ma mieć TERRARUIM a nie akwarium, i to z większą powierzchnią siatki niż inne jaszczurki bo POTRZEBUJE DOBREJ WENTYLACJI! Jak on ma oddychać jak masz akwarium i to z pokrywą?
Niewiele widać na tym zdjęciu, ale chyba i tak jest za małe. Poza tym największy wymiar terra to WYSOKOŚĆ bo kamek lubi się wspinać. I dużo gałęzi ODPOWIEDNIEJ GRUBOŚCI dla łapek kamka!
Poza tym gdzie ty masz oświetlenie i uv-kę bo na zdjęciu nie widzę?
No i jaki akbel grzewczy dla kameleona, pisali ci jak komuś myślącemu że ma mieć NA GÓRZE promiennik albo coś podobnego imitującego światło! Kabel grzewczy jest bez sensu bo kamek większość czasu spędza na najwyższej gałęzi (lubi być wysoko, chociaż twój i tak nie ma gdzie iść...). Ja mam co rawda matę grzewczą, ale tylko dlatego że w nocy temperatura za bardzo spada. W dzień grzeje się pod promiennikiem!
I po jakiego grzyba wypuszczasz gada na mieszkanie?!!! To dla niego tylko stres no i tylko w terrarium można utrzymać odpowiednie warunki. Jeżeli sam chętnie wychodzi to widocznie w terrarium mu źle i szuka sobie lepszego miejsca (tak czytałam w pewnej książce o kamkach).
Czy ty czytałeś chociaż archiwalne posty?
Chyba nie, bo o urządzeniu do pojenia już było, sama kiedyś pytałam jak sobie kupiłam kamka, i zrobiłam poidełko według instrukcji.
http://www.chameleonjournals.com/mar...s/makedrip.htm
A swoją drogą, masz go od półtora miesiąca i dopiero o to wszystko pytasz???
Uprawnienia umieszczania postów