Alicja to świetnie że interesujesz sie jaszczurkami, zamieść opisy takich których nie można znaleść nigdzie (np. przytoczonego przez ciebie molocha nie znalazłem, możliwe że wynika to z mojego wstętu do łacińskich nazw i nie umiałem go znależć, ale cóż nikt nie jest doskonały), chodzi mi o to by nie tworzyć kolejnego serwisu z tym samym, tylko niech każdy znajdzie specjalizacje, albo coś czego nie ma gdzie indziej. Napisałem o mrówkach bo to dobry przykład jest kupa spamu w necie (czyli małoważnych sztucznie powielanych informacji) a nie można znaleść czegoś bardziej wyspecjalizowanego np. mrówek. A co do mojej aktywności twurczej to niestety mrówami sie nie zajmę bo sie na tym nie znam. Znam sie na żółwiach wodnych i na tym polu sie udzielam. Ponadto mój czas jaki mogę na to poświęcić jest poważnie ograniczony (praca, rodzina itp.). Oprucz publikacji na witrynach tera można znaleść więcej moich materiałów w sieci, muszę to jakoś godzić. Dlatego zamiast tworzyć własną witrynę, której nie będę w stanie poświęcić tyle czsu i energi co np. Nook, wole publikować u innych. I wcale mi nie przeszkadza, że Nook podpisuje sie pod całą witryną jako pod swoją własnością. Mnie wystarczy że podpisze mój tekst moim nazwiskiem (czy nickiem) nie czuje sie w ten sposób pominięty, czy przemilczany, może poprostu nie zrzera mnie chora ambicja, a może mam zdrowy stosunek do proporcji pomiędzy tym co w tą konkretną rzecz wkłada Nook a moja skromna osoba. Troszeczke pokory jeszcze nikomu nie zaszkodzilo .