-
Re: TAKYDROMUS SEXLINEATUS - cz. 2
Po pierwsze: jaszczury dostaja u mnie witaminy, obsypuje kazdego swierszcze lub inne zarcie reptimineral C z firmy sera.
Po drugie: jak bede mial kase to napewno im sprawie nowe terra, bo i tak zamierzam ich miec wiecej, a nie chce im robic byle jakiego terra tymczasowego bo to dla termitowek jest dla niech bardzo dobre i duze, dobrze sie w nim czuja.
Po trzecie: wiem ze te jaszczurki powinny sie zakopywac na noc w torfie, lecz jeszcze ani razu od czasu gdy u mnie sa tego nie zrobily ( moze to swiadczyc o tym ze czuja sie bezpieczne i nie musza tego robic, ale moge sie mylic) spia na poleczkach, w tle i w roslinach na wysokosci ok 25-30 cm, nie ma codow zeby termitowki je dostaly.
Po czwarte: moge sie mylic ale zdaje mi sie ze termitowki nie przepadaja za taaak dlugimi jaszczurkami, i nie powinny ich atakowac, nawet jesli przypadkiem zejda one na dol.
Po piate: po zimowaniu wsadze termitowki do innego terra i tam je pozadnie skramnie po czym dopiero wsadze je do jaszczurek, zeby nie mialy zbyt duzego apetytu.
Po szoste
termitowki sa u mnie bardzo dobrze karmione i nie widze ewentualnosci zeby mialy potrzebe zaatakowac ktoras z jaszczurek.
Po siodme: jesli wprowadzi sie w terrarystyce cos innowacyjnego, wszyscy na ta osobe naskakuja tylko dlatego ze wczesniej nikt tego nie zrobil.
Po osm: i ostatnie: jak bede widzial ze jest cos nie tak ( a bacznie obserwoje wszystkie moje zwierzatka) to napewno bede strala sie cos z tym zrobic i temu zaradzic 
Ale sie napisalem, ale przynajmniej temat tych jaszczurek bedzie poruszony na forum, i nie bedzie tak nuuudno jak ostatnio....
POZDRAWIAM ADEMAR
p.s jak chcecie cos jeszcz skomentowac to bardzo chetnie to przeczytam ( chce zeby cos sie tu dzialo, a przynajmniej zeby mi nudno nie bylo i zeby inni sie czegos nauczyli)
Uprawnienia umieszczania postów