Moj kamek jak jest mu dobrze przybiera jasne kolory w odcieniach zieleni i na moje oko jest w miare usmiechniety natomiast gdy jest zdenerowany lub cos mu nie pasuje robi sie ciemny dostaje czarnych plam staje sie nakrapiany i otwiera szeroko jape i syczy:> ..do poludnia jest strasznie zywy, zwisa z galezi jak spiderman, widzi swoje odbicie w szybie i stara sie przejsc na druga strone komicznie to wyglada. Stara sie chwycici kabel ktory wystaje poza terra a on mysli ze jest wewnatrz. W galerii dominikanskiej maja cos takiego jak " The little dripper" takie proste urzadzenie do dozowania wody przez wezyk znajdujacy sie w terra..kamek musi miec duza wilgotnosc i dobra wentylacje ...podloze z kokosa jest niezbedne bo tylko ono nie butwieje i nie plesnieje w przeciwienstwie do drewna..mozna je trzymac przez dluzzszy czas...Moj kamek pozera ogromne ilosci swierszczy , much i wszystkiego co oblesne je z reki nie boi sie chodz nieraz sie odsuwa i podaza w gore galezi..wstaje rano o 6 tak jak ja i o 22 juz spi nauczylem go mojego trybu zycia ..pozdrawiam