-
Re: Jaka jaszczurka do 100 x 80 x 120
Ja też nie widziałem większych samców, ale podobno największy odnotowany miał coś koło metra. To jednak ewenement. Ja też mam od kilku lat agame - samice i bardzo polecam ten gatunek. Przeczytaj sobie mój opis na stronce. Agama na pewno nie będzie tęskniła za pieszczotami, ale też nie spotkałem jeszcze agresywnej choć kiedyś słyszałem o takiej. W takim terra będziesz mógł spokojnie stworzyć jej dobre warunki, zwłaszcza samicy. Jedzą oczywiście więcej niż jakieś małe gekony, ale porównajmy je w tym do kamków :-) Ja nie narzekam. Hoduje jedynie mączniaki. Raz za czas kupie paczke świerszczy i kawałek surowego mięsa. Poza tym zyje głównie na konikach polnych, muchach, zadziej dżdżownicach i innych drobnych bezkręgowcach chwytanych na ogródku. Można także podawać mysie noworodki, pisklęta ptasie czy inne małe kręgowce, ale ja tego ni stosuje. Super jaszczury. Ogólnie też nie poleca się ich poczatkującym, ale nie wiem dlaczego (?). Ja nie mam z moją agamcią problemów a była moim pierwszym gadem pomijając żółwie :-)
Uprawnienia umieszczania postów