-
Re: Czy u was jest tak samo??
Hehehe
Jest niezle
"ale ty sam napisałeś że jak zaczęły marnieć to wyłączyłeś żarówke:|"
Wybacz, ale w zdaniu
"Moje tez slabo jedza, chude sa, wylaczylem im jedna zarowke."
nie ma wiadomosci, iz wylaczylem im zarowke bo zaczely marniec - brak wynikania, wyliczam fakty. Jesli nawet wziac pod uwage jezykowa analize tego zdania, to pierwsze dwie informacje sa wyrazone w czasie terazniejszym, a nastepna w czasie przeszlym, co moze rzucac pewna wskazowke co do sposobu przeczytania tego zdania.
A jesli tak mozna je zinterpretowac, to wybaczcie mi skrot myslowy i brak precyzji, We wczesniejszych postach pisze zreszta o tym, ze mam zamiar zimowac moje anolisy.
Coz widze, ze przekaz intertekstualny czyni cuda.
Takie zachowania obserwuje co roku (zmniejszenie aktywnosci jaszcurek w okresie zimowym). Nie znam Hatriasa i nie kwestionuje jego wiedzy o gadach, bo nie moge kwestionowac czegos czego nie znam.
Hatrias to jednak czyni, wypowiada sie o stanie faktycznym, o ktorym nie ma wystarczajacych informacji.
Jeszcze raz dziekuje za troske i jak sadze zapewnienie prewencji ogolnej.
Napisze wiec wyraznie jescze raz, zimowanie jaszczurek nie jest wynikem ich "marnosci".
Zgadzam sie, ze slabych i mlodych okazow nie nalezy zimowac, ale to wiedza rudymentarna, na tyle, iz nie warto (moim zdaniem) w kazdym miejscu o tym zaznaczac.
Pozdrawiam, majac nadzieje, ze rozwialem dreczace Was watpliwosci co do stanu zdrowia fizycznego jaszczurek oraz psychicznego mojego.
Uprawnienia umieszczania postów