HEJ !!!
Polecam Ci bardzo hodowle gekona lamparciego jest on własnie dla początkującego hodowcy . Jednak przed kupnem gekona musisz wyposażyc terrarium . Dla jednego gekona wystarczy 60x40x30 (dł.szer.wys.) pamietaj aaby gekon miał dużo kryjówek oraz zawsze świeżą miseczke z wodą . Temperatura w terrarium powinna byc w dzień 27-32 stopnie C zaś w nocy 21-23 stoopnie C . Terrarium mozesz ogrzać kablem grzewczym , którego ułozysz sobie pod podłozem ( najlepiej aby podłoze było zwirkiem , włóknem kokosowym lub torfem pamietaj aby nigdy piaskiem ) Gekon ma aktywność nocna a więc jak wyłączysz żarówke to powinien jush zacząć wychodzić z kryjówek na polowania . Gekon zjada głownie swierszcze , ale takze karaxczany , szarancze . Młody gekon zjada gdzieś tak 3-4 śwoierszcze dziennie natomiast dorosły odobnik zjada coraz to mniej . Gekona mozesz przyzwyczaić do twojej obecności . Wystaw reke i poczekaj jak sam przyjdzie ( nie bierz go na siłe !)
nie wyciagaj gekon zbyt często , jednak 2-3 minutowe branie gekona niczym nie zaszkodzi . Gdy będziesz miała juz gekona na ręce bądź ostrozna bo moze Ci uciec , one tylko czekają żeby ktos je wyjał z terra a potem uciekają ...

Jeżeli poszukujesz więcej informacji do zgłoś sie do mnie mój numer gg : 3680131
mój e-mail : pawel_robak@interia.pl
Chetnie udziele ci kilka rad i informacji ... Pozrawiam PAweł