-
Re: Nowicjusz
niestety korsakow ma racje...
Jakby były chęci, to zamiast iść na łatwizne i czekać aż tutaj ktos mu wszystko na gotowe wywali, poszperałby po internecie za inf o jemenie. Nie jest to jakieś żadkie zwierze i informacji w całym necie też jest cała masa (wiem, bo sam kiedyś przypaliłem sie na jemena i całe dnie potrafiłem spędzać na czytaniu o nim na różnych stronach!). Dla chcącego nic trudnego.
Zarówno na tym forum, po wpisaniu 'kameleon jemeński' jak i na jakiejś popularnej wyszukiwarce (np. google) wyświetli sie cała masa wiadomości. Tylko musi sie chcieć to przeczytać wszystko.
I Arem, dam Ci dobrą rade: zanim kupisz zwierzaka, dowiedz sie maxymalnie dużo o jego hodowli, jakie musi mieć terrarium, jakie w nim warunki i jak mu je zapewnić, a nie wal odrazu o tanim kupowaniu... Zanim posiądziesz wszystkie te wiadomości to koniec wakacji Cie zastanie. Wiem, że pomyślisz że nie chce Ci sie tyle czekać, ale moim zdaniem powinieneś. Jeżeli po 2 mies w dalszym ciągu bedziesz chciał kameleona tzn że to nie był 'słomiany zapał'. Bo jak po 2-3mies jak masz go sprzedawać albo coś to też jest bez sensu.
Życze powodzenia.
Uprawnienia umieszczania postów