"Slucahj panie DRAGON SONG, pieknie cytujesz "opis gatunkow" ale ja pozwole sobie dodac maly fragment ktory opusciles...
"[...]Dorosłe osobniki osiągają do 35-45 cm[...]" "

to w takim razie ciekawa jestem jakim cudem miałam na rękach samca który ma 49 cm i miałby więcej gdyby nie to, że stracił kawałek ogona ...

"P.S: Panie DRAGON, gdybys mial taka okazje jak pan szanowny Gryfel, to bys chyba ze 3 takie kupil terraria, za taka cene ;] i sadze ze bys mial inne zdanie w tej sprawie ;]"

jeśli już to Pani DRAGON i gdybym miała "taką okazję" dałabym cynk innym bo za małe terrarium po nic mi nie jest potrzebne.

"Pozatym, prosze cie nie przesadzaj z tym obracaniem sie w koło bo to jest smieszne. Co powiesz na legwana ponad 100cm ktory siedzi w terarrium 120cm? I zyje, jest piekny, a to ze mu ciaso to ina sprawa."

biedny zwierzak ...

"Nie istotne czy bedzie mialo te kilka cm wiecej czy nie (bo mowa tu doslownie o kilku cm)"

raczej o 50 cm

"Wez pod uwage ze przy takim terarium kazdy kolejny centymetr to automatyczne windowanie ceny w gore! i to jakie! "

jak kogoś nie stać na zapewnienie takiemu gadowi właściwych warunków to niech wybierze sobie S.petrii - ładne to małe i kilka osobników może być w terra o wymiarach 60x40 (nawet mniejszych)

"Pozatym, prosze cie nie przesadzaj z tym obracaniem sie w koło bo to jest smieszne"

nie ma to jak wypowiadanie się o zwierzęciu którego się nie ma. BTW - Twoja wypowidź mnie raczej nie śmieszy tylko przeraża - mam nadzieję ze nie zapragniesz miec gada i zostaniesz przy pająkach.