To ze zamyka oczka to nie jest do konca dobry objaw, niektorzy twierdza ze w ten sposob agama reaguje w sytuacjach stresowych, po prostu odcina sie od wszystkiegon na zasadzie "nic nie widze to mnie nie ma". Po prostu nie rob nic na sile, jesli je Ci z reki to karm ja z reki tylko nie zawsze musi tez troche polowac. Jak zobaczysz ze nie boi sie twojej reki, gdy robisz cos w terrarium, bedzie chetnie wchodzila na reke (np.po kawalek liscia albo jakiegos innego przysmaku) to mozesz zaczac brac ja na reke. Najlepiej jednak aby dac jej spokoj zanim nie podrosnie troche. Ja swoja agame zaczelam wyciagac jak miala troche ponad 25 cm (po jakis 3-4 miesiacach zycia). Wczesniej na reke bralam je tylko jak jechaly do weterynarza, albo gdy bylo to absolutnie konieczne. Teraz moje agamki maja po 8 i 7 miesiecy i jakies 35 cm dlugosci (no moze ta starsza troszke wiecej).

Co do swietlowki uvb to pamietaj ze maja one 6 miesiecy waznosci wiec najlepiej zapytaj tego, od kogo kupiles terra kiedy byla wymieniana i czy nie trzeba kupic nowej, pamietaj tez ze musi to byc swietlowka 8% UVB, dla tak malutkiej brody, ktora dopiero zaczyna rosnac jest to szczegolnie wazne.

powodzenia w hodowli