-
Re: Szyszkowiec zwyczajny
Dzieki za odpowiedź... teraz mam jeszcze jedno pytanko (a może i wiecej...).
1.Jaka żaróweczka jest najlepsza. Wziełam go z całym terrarium, ale wydaje mi sie, ze nie jest najlepiej urzadzone. Nie ma grzałki a żarówka była 15W (??!!) !!! Zwiekszyłam troche moc, żeby nie przesadzać, do 25W, ale nadal nie wiem czy to wystarczy... Czy kolor żarówki ma jakis wpływ?? Oczywiście nie mówie tu o drastycznych kolorach (czerwonym czy niebieskim) tylko o zwykłych (biełe swietło, czy żółte?)??
2.Jaki rodzaj ogrzewania stosować ?? Wiem, ze powinno byc ok 25-30 stopni...niestety dotychczas nie miał biedak ogrzewania i żył w temp. do 24 st. Zanim go przywiozłam do siebie, dostawał do jedzenia tylko larwy mączniaka, ale przeczytałam, ze nie jest to najlepsza karma, więc kupiłam świerszcze, które sie rozlazły po terrarium i pochowały, ale mam nadzieje, ze w końcu jaszczur sie przekona i jakos je sobie znajdzie (na razie biedak siedzi w jednym miejscu i sie nie rusza)
)
Nie udało mi się jeszcze stwierdzic czy to on czy ona, bo słabo go widac z kryjówki, ale mam nadzieje, ze kiedyś to odkryje
)
No to tyle na razie i dzieki...
Uprawnienia umieszczania postów