-
Re: Blado Czerwony klocek...
Pituophis- co do gupików, można je podawać agamom, jak już pisałam wcześniej od czasu do czasu jako urozmaicenie, a nie jako stały pokarm.
Piszesz, że jaszczurki takie jak brodacze nie jedzą ryb. A jesteś na 100% pewien, że w swoim naturalnym środowisku mają dostęp do mysich noworodków i co więcej jedzą je kilka razy w miesiącu...?
Noworodka owszem można podać, ale raz w miesiącu zdecydowanie wystarczy i też należy to traktować jako urozmaicenie a nie stały pokarm (są tuczące tak poza tym). Weź pod uwagę również to, że nie wiemy jakiej wielkości jest agamka. Myślę, że skoro Krawiec piszę, że jest nowy na forum to nie zaczął swoje przygody z terrarystyką od dorosłego brodacza, któremu można podać mysiego noworodka!
I jeszcze jedna sprawa- różnie bywa z noworodkami w sklepach, nie zawsze można je dostać a gupiki przeważnie są, a ten mały smok ostatnio dostawał tylko zieleninę... No i mała bródka (oczywiście nie mam tu na myśli dzidzi jak mój Yogi- 14 cm:>) około 20-25 cm poradzi sobie bez problemu z małą rybką i jedna na pewno jej nie zaszkodzi.
Uprawnienia umieszczania postów