Hehehe
Guttata - tatarata, nie chcę tutaj nikogo obrażać, ale sam sobie przeczysz...
Chyba zawiozę swojego Cambri do Trynidadu...
Jesli jesteś terrarystą to zapewne hodujesz jakieś zwierzaki...
A piszesz, że nie powinniśmy inegerować w ich środowisko naturalne, sorry, ale dla mnie to trochę dziwna teoria.
Można hodowac zwierze jeśli nie jest z polski, wtedy nie ingerujesz w jego środowisko?!
Jesli złapie jakąś zwinke czy zaskrońca i będe go trzymał w terra to jestem kłusownikiem, nie mam sumienia i mam gdzies dobro zwierząt ??
I nie pisz mi, że te kupowane zagranicznę pochodzą z hodowli i od urodzenia są więżione, bo to i tak nie zmienia faktu ich naturalnego pochodzenia...
Według Ciebie lepsza śmierć zadana przez kota, według mnie nie. Ja nie każe Ci jechac do mojego dziadka i je stamtąd zabierać...
Pozatym popatrz na to z punktu widzenia jaszczurki która albo może zostać zjedzona przez kota, albo zamieszkać w wygodnym terra gdzie będzie miała nie gorsze warunki i pokarm podstawiany pod nos...
Znalazł się miłośnik zwierząt na pokaz, nie tylko ty jesteś za zapewnianiem zwierzętom odpowiednich warunków, bo takie mam zamiar jej zapewnić i zapewnie!!
Jeszcze czegoś nie Qmasz ??

Agam - po pierwsze nie mam ich blisko, bo ponad 60km, po drugie niedługo nie będzie czego obserwować...