DzięQwka za linka ciekawa dyskusja która nie ma dobrego rozwiązania.
Jeśli rzeczywiście w tym czasie jak on go złapał zaskrońce można było spotkać to mileliście racje żeby go wypuścić..
Moja sytuacja jest troszkę inna...
Pytanie brzmi co jest ważniejsze dla terrarysty dobro zwierzęcia czy (pomine okreslenie) prawo...

RobercieM. - przeczytałem dyskusje i rozumiem, że mam się spodziewać podkapowania?
Niestety a może stety w tym serwisie nie ma ani mojego nazwiska ani adresu...

Szkoda, że ludzie którzy mają doczynienia ze zwierzętami na codzien w pracy czy poprostu mają coś do powiedzenia w tym całym terra świecie nie mogą zrozumieć, że oprócz łebków którzy spotkając takiego gada krzykną: "ale fajne" zabiorą go do domu i tam padnie i po jakimś czasie ze względu na złe warunki, są ludzie którym nie jest obojętny los jedenej malutkiej jaszczurki, szukają o niej inforamcji żeby zapewnić jej jak najlepsze warunki, a tu boom...

Wystarczy wejśc na allegro i zobaczyć ile ludzi kupuje pająki, bo gadów nie ma tam zbyt wiele, jak myślicie ile z nich kupują ludzie u których dożyją starości, a ile tacy którzy później zadają na tym forum pytanie "Czemu zdechł "

A nawet bardziej tyczy się to naszych polskich gadów, bo jestem pewny a nawet wiem z zasłyszenia, że jest ich w domach naprawdę dużo, tyle, że ja chciałem znac szczegóły hodowli, a większośc poprostu wrzuci takiego gada do akwarium wypełnionego ziemią...