Przyznam się szczerze, że po przeczytaniu tej wiadomości czuję się tak jaK bym to ja pisał tą wiadomość. miałem podobny problem aby nabyć swojego węża. Mój tata uważał to za coś nienormalnego tzn. ,że ludzie którzy nas znają (rodzina i bliscy) pomyślą sobie że jesteśmy inni tylo dlatego że trzymamy węża. Ma już dwa węże, jakie to nieistotne mogę tylko powiedzieć że są to dusiciele o małych rozmiarach. Mimo iż mój tata nadal ich nie akceptuje tzn., że nie zagląda do terrarium od czasu do czasu i nie pyta się o nie, wogóle się nimi nie interesuje się, to twirdzi że są lepsze od np. gryzoni. Dlaczego? Otóż gryzonia nie można zostawić na dwa tygodnie bez opieki a węża tak. Dlatego również, że wąż nie wydaje nieprzyjemnych zapachów w przeciwieństwie do gryzoni. Jeżeli chciałbyś już kupić wężą, to bardzo cię proszę, aby był to wąż z hodowli. A to ze względów ekologicznych oraz oszczędzenia węży w ich naturalnym środowisku. Jeszcze o tym czy możesz zostawic węża na dwa miesiące. Otóż NIE. Jak wyobrażasz sobie wymianę wody w zbiorniku. Można nie karmic wężą przez dwa miesiące owszem, ale kiedy woda wyparuje ze zbiornika, a prędzej zostanie zabrudzona przez zwierzę, to skutków chyba się domyślasz. Pozdrawiam i jeszce jedno kupuj węża z głową - SZUKAJCIE, A ZNAJDZIECIE.