-
Re: Jak zlapać wróbla?
Ludziska do k... nędzy, jak wogóle można rozmawiać o łapaniu czegokolwiek w celu skarmienia. Nie jestem jakimś oszołomam z ruchu zielonych ale to poprosu skandal. Kosmitek powinien zostać zbluzgany i zrównany z ziemiom, a opisy łapania wróbli wykasowane, Czy wszyscy tu poszaleli czy wy jesteście z innej gliny. Jak można w ogóle pomyśleć o łapaniu wrubli czy innych praków dla węża. Karmi sie węża gryzoniami czy tam jednodniówkami (świerzo wylęgnięte kurczęta najczęściej kogutki, bo nie przedstawiają żadnej wartości nie handluje sie nimi), ale nie łowi sie wróbli. Odłowić to można żółwia czerwonolicego bo zaśmieca naszą faune a nie wróbla. Co do poplacji wróbli i ich liczebności to odsyłam do publikacji z tego zakresu nie mam w tym momęcie przy sobie ale postaram sie odnaleść wydania i podać ich namiary, bo nie jest tak różowo jak sie wydaje, ale nie chce stawiać tez co do których nie mam potwierdzonych dowodów. Więc jak znajdę publikacje to zainteresowanych odeślę.
A co do tragifarsy kosmitek jak chcesz szpanować posiadaniem słownika to zadaj sobie troszeczke trudu i zastanów sie co chciałem powiedzieć urzywając takiego słowa w takim kontakście. Ja nie potrzebowałem do tego słownika. Poprostu ludzie o pewnym poziomie intelektualnym używają języka barwniejszego celem lepszego wyrażenia emocji, które mimi targają.
Ta część jest dla mniej intelig. przepraszam inteligentnych inaczej. Temat zabrzmiał tragicznie bo osoba kochająca zwierzęta (terrarysta) łamie podstawowe zasady postepowania z nimi, a komiczne w swej tragiczności bo kilka dni wcześniej przepowiedziałem że już niedługo ktoś spyta właśnie o to o co spytał kosmitek.
Jedyne za co powinienem przeprosić to orty. wybaczcie ale jestem dysgrafem, szczególnie trudno mi pisać kiedy jestem wzbużony, a teraz jestem nawet przerażony.
Uprawnienia umieszczania postów