-
Re: INWAZJAAAAAA!!!!!!!!!!!!!1
Wracając do tego sposobu z olejem jadalnym,według mnie jest to najprostrza i nie ciągnąca za sobą żadnych wydatków metoda pozbycia się roztoczy z gadziej skóry i to zależy od właściciela , czy ta domowa metoda bedzie skuteczna , czy tesz nie sprawdzi się na dłuższy okres czasu . Bo nie wystarczy raz posmarować węża, a żeby zabić wszystkie roztocza, tą kurację stosuje sie wielokrotnie w rużnych odstępach czasu i w czasie jej prowadzenia, dezynfekuje się całe terrarium, prarzy w wysokiej temperatuże trwałe przedmnioty będące wyposażeniem terraria, i wymieniaa się w nim podłoże na wiórki lub papier ( wiórki w moim przypadku). Owszem nie zaprzeczam że olej bedący za długo na skórze może nie dopuszczać powietrza, ale tą kurację stosuje się krótkotrwale, tylko na pare minut, trzymając węża poza jego lokum, a puźniej ewentualnie ściera się olej ze skóry, lub gdy weża wpuści sie do terrarium to sam sobie zetsze tą substancję ze swojego ciała. A tak wogóle to właśnie oto chodzi, olej nie dopuszcza powietrza i dusi roztocza takie jest jego zastosowanie .
Nie namawiam nikogo na kurację olejową, i nie zaprzeczam że środki chemniczne do tempienia roztoczy nie są skuteczne . Sposób z olejem był przezemnie stosowany już 2 razy , zmuszony byłem do tego poniewasz oba moje węże były już w sklepie zatakowane przez te pasożyty , i chociasz kupujac gada nie widziałem na nim żdnych pajęczaków to jednak po niedługim czasie pokazywały swoją obecność. Olej jadalny dobrze sie sprawiał, nie czyniąć żadnych szkód moim podopiecznym.
I tak jak wspomniano we wcześniejszych postach , roztocza unicestfiałem wytrwale takrze ręcznie. To wszystko dało na końcu doby rezultat,i od tamtego czasu już ponad rok nie zaobserwowałem żadnych roztoczy u moich podopiecznych.
PS>przepraszam za moją ortografie.
Cześć@-@
Uprawnienia umieszczania postów