Jeden z moich boasów miał takie objawy i było to martwicowe zapalenie skóry (choroba pęcherzykowa), jeżeli w miejscu pęcherzy będzie wystepować martwica naskórka udaj się koniecznie do weter. jedną z przyczyn może być duża wilgotność dlatego zlikwiduj wszystkie pojemniki z wodą oprócz małego do picia, temp podnieś do górnych granic 30-32C i podawaj witaminę A+D3 jeżeli nie pomoże konieczne będą antybiotyki.

Ja też początkowo myślałem o oparzeniu ale zachodziłem w głowę jak to zrobił bo żarówkę mam za siatką, pecherze przekółem przemyłem i zostawiłem węza w spokoju, po dwóch tygodniach łuski miejscami odpadały z węża a boas mial cały pomarańczowy spód.
Leczenie trwało trzy tygodnie (codziennie zastrzyki) ale wężyk ma się dobrze i po trzech wylinkach nie było już śladu na skórze po odbytej chorobie, dlatego nie bagatelizuj tych pęcherzy i najlepiej udaj się do lekarza.
acha unikaj bezpośredniego kontaktu boa z innymi osobnikami (jeżeli posiadasz) a terrarium spryskaj spirytusem w celu dezynfekcji