Cześć
Wielkość- jakieś 45cm
Je mięso (wołowina, drób), dżdżownice, do rybek ma dostęp ciągle, są w baseniku. Czasem je goni, ale nie widziałem żeby złapał jakąś przy pełnym basenie. Jak spuszczam wódę to wtedy wykorzystuje sytuacje, ze nie mogą uciekać i je zjada.
Jak go kupiłem to już był nauczony jeść mięso. Podaje je pęsetą. Pomacham przed ryjkiem i wtedy je zjada.
Spróbuj podać mu najpierw martwą rybkę (najlepiej zamroź i odmroź potem), potem jak już przyzwyczai się ze pokarm się nie rusza, nie licząc dyndania w pęsecie, podaj kawałek mięsa rybiego. Jak się przyzwyczai to inne mięso.
Jak napisałem mój wąż je też dżdżownice, bardzo chętnie zresztą. Wtedy opłukuje dżdżownice z ziemi, posypuje witaminkami i podaje pęsetą. Podawanie nie jest konieczne, ale jak położę na ziemi to się naje torfu, a jak wrzucę do basenu to witaminki odpadną.
Możesz też spróbować go troche przegłodzić, a potem podać martwy pokarm. Jak nie zje to będzie głodny, jego wybór
Teraz moja kolej na pytanie:
Jak często go karmisz?
Mój jest ciągle głodny. Jakbym mu podawał jedzenie trzy razy dziennie, to by jadł trzy razy dziennie. Niewiem czy to dlatego ze młody, no ale bez przesady.
Pozdrawiam