Zgadzam się z wypowiedzią Sir Bonzo, gdy wejdziemy do Unii i przyjdzie nam do głowy sprzedać zwierzaka, to cena takiego bez papierów bedzie o 1/3 niższa, a teraz uważam że jest okazja zalegalizować zwierzaki.Nawet te z przemytu, jeśli takie ktos posiada oczywiście no i śwuerzo zakupione bez dokumentów. Kolejnym + jest fakt że jak urodzą nam sie młode, zwierzaki które powinny mieć CITES to jak je zalegalizujemy ??? POwiemy że nie mają rodziców bo bocian je przyniósł. Wtedy mogą być problemy nawet z oddaniem młodych do sklepu zoo po niskiej cenie, bo niewiadomo jeszcez jakie bedą kary za handel zwierzakami bez metryki. Jeśli wysokie nikt nie będzie ich chciał za rozsądne pieniądze...chyba że za grosze.A po drugie to nie sam handel bedzie nielegalny tylko przetrzymywaniew domu, wiec jak ktoś złoży donos... to zaczną sie schody, np gdy nasz spokojny, niejadowity wąż ugryzie dziecko sąsiadkiitp. a sąsiadka przejąta ugryzieniem zbożówki pójdzie do lek. a lekarz na wszelki wypadek zawiadomi dzielnicowego aby zobaczył czy był to faktycznie niejadowity gad. A my wtedy na to jak na lato . Ja jestem za rejestrowaniem!!!!! Skoro jest taka możliwość to głupio nie skorzystać.... Ja pewnie zarejestruje nawet węże których nie posiadam ale pewnie w przyszłości bede miał. Wtedy papiery beda na nie czekać Więc zapraszam do rejestracji lepiej pomyśleć za wczasu o tym co będzie kiedyś, a moze bedą zniżki na prąd jak w niektórych krajach (NIE WIERZE W TO ALE... KTO WIE...) bardziej wierzę w niski podatek jak za psa ale w dużo nizszej kwocie np 5zł na rok . U nas wszystko jest możliwe... Pzdrawiam. Sur_Bonzo zadzwonie jutro i sieumówimy na wizytę w UM na Zagurzu